Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Od ok 2 miesiący walcze bezskuteczniei żadnego skutku.Nikt nie wie co sie dzieje i wogóle takich mamy fachowców.Problem polega na.Auto na benzynie strzela i nie che jechać na benzynie a na gazie chodzi dobrze(sekfencja Mistral) w wyniku rtyc strzałów musiałem spawać kolektor ssący.I co ciekawe strzły i nierówna praca silnika znikają przy jeżdzie na samej benzynie bez używania gazu.Wymieniłem sonde lamba.Komputer nie wykazuje żadnych błędów.Byłem już u gazowników,sprawdzili gaz i jest ok.Prosiłbym o jakieś rady bo już trace cierpliwość.

Opublikowano

witam

silnik benzynowy "kicha" w kolektor ssacy jesli ma zbyt uboga mieszanke czyli pada pompa paliwa

ale

nie wtedy nie rozrywa kolektora ssacego !

ale sprawdz cisnienie paliwa

pozdrawiam

POSPOLITUS MANIAKUS BEEMWUUS
Opublikowano

Ciśnienie paliwa sprawdziłem dzisiaj.Wszystko wyszło ok. w czasie jazdy także.Nie wiem za bardzo do czego sie jeszcze można doczepić?Może do wtrysków?

Mechanik powiedził jeszcze że jest pęknięta uszczelka pokrywy zaworów.Czy to może mieć jakiś związek z obecnym stanem rzeczy?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A kto zakłada gaz do niesprawnego silnika? :duh:
Opublikowano
A kto zakłada gaz do niesprawnego silnika? :duh:

gdzie wyczytałeś że silnik był niesprawny?Założony był w grudniu zeszłego roku i było wszytko ok do tej pory.Podejrzewam teraz że komputer od gazu zakłuca kompa samochodowego.

Opublikowano
Ja miałem kiedys podobny problem w oplu omedze.Też eksperci się głowili , rozbierali składali i wymieniali co się dało, a okazało że to tylko niewinna massa gdzieś się poluzniła i takiego robiła mi fikusa (banalne ale nieraz tak bywa )
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

gdzie wyczytałeś że silnik był niesprawny?Założony był w grudniu zeszłego roku i było wszytko ok do tej pory.Podejrzewam teraz że komputer od gazu zakłuca kompa samochodowego.

1. nie napisałeś że wcześniej było OK

2. nie napisałeś czy uszczelka wcześniej była dobra czy zła

3. mozna było śmiało przypuszczać z tego co napisłeś że założyłeś instalację a ta uszczelka była już uszkodzona.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Bax okazuje się że masz nieco inne interpretacje tekstu... i to nie tylko tym razem...

Napisał coś takiego nie w pierwszym poście tylko kolejnym:

.....Założony był w grudniu zeszłego roku i było wszytko ok do tej pory......

Z pierwszego postu kompletnie nie wynika od kiedy ma gaz, czy usterka występuje od początku czy wynikła podczas eksploatacji itp.

W przyrodzie nic się nie dzieje bez przyczyny, jeżeli było OK, a nie jest to coś się zepsuło. To chyba logiczne, a że napisał kiedy zauważył uszkodzenie uszczelki to można jedynie gdybać jaki ona ma wpływ i na co.

Opublikowano

Dobra na poniedziałek jestem umówiony w firmie która mi zakładała ten gaz.Poprzednio byłem i mnie odesłali,mówili że wszystko z gazem jest ok.Ale od tamtej pory nawymieniałem kupe rzeczy i to nic nie pomogło.

Jeśli nic nie zdziałają to skorzystam z twojej oferty mpower

Opublikowano
Dzisiaj odebrałem samochód i sprawa sie przedstawia nastepująco;wgrali całe nowe oprogramowanie gazu i posprawdzali wszystko.No i szef powiedził mi że ---"nie wie co chce od tego samochodu''.Tylko żę u nich nie strzelała a jak ją nią troche pojeżdziłemj to pod wieczór strzeliła.Więc planuje założyć nowe wtryski---co o tym sądzicie?
Opublikowano
Kolego spieprzyli ci założenie gaziku. Miałem tez tak dawno temu w moim poprzednim samochodzie, odsyłali mnie- mowili ze jest ok ,ledwo co od nich wyjezdzałem to okazało sie ze znowu sie muli, strzela itp. Wkurzyłem sie pojechałem gdzie indziej i okazało sie ze jest zle popodpinana instalka........Od tej pory omijam ten zakład dużym łukiem a kazdemu co chce gazik montowac to mowie zeby tez ich omija.
DARK SIDE OF POWER!
Opublikowano
niedoczytałem.....

...jaki to silnik??

M50 2.5 litra

Czy żle założyli to mi sie raczej nie wydaje> bo od grudnia zeszłego roku do czerwca obecnego było wszystko dobrze.Zastanawiające jest również jest to że raz chodzi dobrze a raz żle.Teraz np. czwarty dzień jest lux chodzi idealnie.

Zreszta właścicie tego zakładu ma 728 e38 również z mistralem.Powiedział że pierwszy raz sie z czymś takim spotkał

Opublikowano
Zawsze jest ten pierwszy raz :lol: Mój kumpel ma podobne problemy z instalką w Fordzie Probe, zjezdzil juz pol warszawy i żaden gazol nic nie może poradzić ,niestety.Może ty bedziesz mial wiecaj szczescia. Moim zdaniem to komputer gazowy miesza cos z kompem auta. Pozdro.
Pozdrawiam Grzesiek
  • 3 tygodnie później...