Skocz do zawartości

BMW , E39, 530 D, nie odpala gdy jest nagrzany silnik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Mam problem z BMW E39 530D 2000r.

Rano gdy silnik jest zimny wszystko jest OK ale gdy się trochę nagrzeje

nie można odpalić samochodu , trzeba poczekac aż spadnie mu temperatura ok. 1-2 godziny.

Proszę o szybką odpowiedz z czym jest problem.

Opublikowano

nie ten dział :-)

a co do problemu - coś mi sie kojarzyły problemy z paliwem - pompa paliwa czy filtr paliwa, siakoś tak. Poszukaj na forum tutaj, były już takie przypadki opisywane - tak jak u Ciebie - zimny działa, ciepły nie działa.

Opublikowano

Kolego masz problem ze wstępną pompą paliwa. pompa wstępna powinna dawać ciśnienie ok 4 bar. Jeśli jest mniej to musisz ją wymienić. Wskazanie ciśnienie w przypadku twojego silnika można sprawdzić w Inpie.

Nie wiem jak w e39 ale w e46 ta pompa jest pod autem na wysokości fotela kierowcy obudowana plastikami.

Pozdrawiam,

Mateusz

Najnowsze Mapy do Nawigacji 2014

http://chomikuj.pl/MapyNaviBMW

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Kolego masz problem ze wstępną pompą paliwa. pompa wstępna powinna dawać ciśnienie ok 4 bar. Jeśli jest mniej to musisz ją wymienić. Wskazanie ciśnienie w przypadku twojego silnika można sprawdzić w Inpie.

Nie wiem jak w e39 ale w e46 ta pompa jest pod autem na wysokości fotela kierowcy obudowana plastikami.

W e39 pompa także siedzi na poziomie fotela kierowcy.