Skocz do zawartości

520i e 39 problem z uruchomieniem silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam problem dzisiaj rano odpalilem auto wszystko bylo normalnie po chwili zgasilem i gdy chcialem zapalic jeszcze raz to kompletnie nic sie nie dzialo nie slyszalem zeby cos pracowalo kompletna cisza prubowalem kilka razy i nic pozniej nie moglem zamknac auta imobilajzerem

po chwili znowu sprobowalem i zapalil pojechalem na miasto i znowu to samo czy wie ktos co to moze byc pozdrawiam

Opublikowano
CZUJNIK POŁOŻENIA WAŁU
Opublikowano
  • Autor
jestem troche zielony w te sprawy gdzie go znajde dzieki za odpowiedz
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

To nie czujnik wału jeśli autor pisze , że była zupełna cisza.

Rozumiem , że rozrusznik wogóle nie działał.

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano
  • Autor
rozrusznik nie dzialal
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
No to albo wina IMMO albo masz tam jakiś alarm z odcięciem zasilania rozrusznika albo pada sam rozrusznik. < to ostatnie chyba najprędzej >
Opublikowano
  • Autor
znowu mialem to samo na miescie zgasilem silnik i po chwili znowu nie moglem odpalic otworzylem maske popatrzylem bo tylko tyle moglem zrobic :D walnelem maska i za chwile odpalil i czy to bedzie rozrusznik czy cos innego
Opublikowano

Witam

Większość z opisu wskazuje na rozrusznik. Stara szkoła w takich przypadkach uczyła żeby walnąć w rozrusznik...by szczotki 'zaskoczyły' ...i chyba...tak mniemam z opisu, że to właśnie szczotki w rozruszniku.

PZDR

Memento Mori :-)
Opublikowano
  • Autor
DZIEKI
Opublikowano
  • Autor

jeszcze jedno pytanko czy musze wymienic caly rozrusznik czy tylko te szczotki

pozdrawiam

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Powinieneś wymienic to co padło. Bo jeszcze nie jest na 100% pewne , że to szczotki.

Jeśli nie wiesz jak to zrobic to wymontuj rozrusznik i zanieś do elektryka samochodowego.

Oczywiście wymiana jest bardzo skuteczna ale pod warunkiem , że wymienisz na NOWY a nie na następny który może będzie gorszy niż ten co masz teraz.