Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
od marca cos sie zmienilo?handlarze stali sie bardziej uczciwi?Co drugi post z serii"co myslicie o tym BMW" idealnie pasuje do tego artykulu.
Opublikowano
fikcja?fikcja to jest BMW 320D bezwypadkowy,przebieg 170k za 25 tys zl.Pojedz na zachod,kup takie autko,zrob wszystkie oplaty i jeszcze zarob.Musialbys je kupic za 4 tys euro,wejdz na mobile.de marktplaats.nl i poszukaj takiego autka.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pewnie chodziło o fikcyjną rozmowę z handlarzem. Bo dla mnie artykuł napisany od początku do końca przez redaktorka. Jak zazwyczaj na auto-świecie, onecie itp. Co nie zmienia faktu, że artykuł oddaje rzeczywisty obraz ciąganych z zagranicy aut. Ale to wszyscy wiemy (przynajmniej ci konsumenci świadomi), taka oczywista oczywistość. Z drugiej strony coraz ktoś tu wkleja auto za połowę ceny rynkowej o pyta czy warto. Możnaby się pokusić o osobny wątek z własnymi doświadczeniami handlarskimi z konkretnymi przykładami. To by był tasiemiec.
Opublikowano

Zgadzam sie. Niemcy nie sa tępi, tylko Polacy mysla, ze sa mądrzejsi od nich.

Dwa przyklady( nie mowie o sobie, bo bylem kupowałem, szukalem i wiem co i po ile chodzi)

Szwagier niemiec, E46 Turing z 2000roku, czarny, bez bajerów, klimatronik ciemne szyby, 318i , 150tys przebieg, cena za jaka sprzedał auto z lekkimi zuzyciami wnetrza i po kilky parkingowych otaraciach, to 6 400 euro w tamtym roku Cena NIEOSIAGALNA W POLSCE abstrakcyjna , bo u nas takie sa tansze.

Druga e36 compakt, 95 rok rdza na nadkolach, zmeczone wnetrze, ale maly przbieg 316stki po jakies 115 tys. cena mnie zabiła, poszła w ten wekend za 2300euro.................sisotra mowila ze jej szkoda itd. to jej powiedziałem zeby pocałowała go jeszcze w reke.

Niestety u wiekszosci Polakow panuje przekonanie ze auta sa tam za grosze i jeszcze w super stanie.

Opublikowano

Witam,

Kupuje i sprzedaje bryczki od 15 (piętnastu) lat,regularnie przeglądam gieldy,komisy,salony dealerski i prywatne oferty też.Sposoby i metody jakimi poslugiwali i poslugują się handlarze w tym czasie ewoluowaly,jednych zaniechano,powstaly nowe,inne udoskonalono.Powiem krótko dziennikarzyna nie posiada takiej wiedzy żeby wymyślić taką opowieść.Ten handlarz podaje samą prawdę i tylko prawdę,choć dla niektórych trudną do przelknięcia.

SPOKOO

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak to nie ma wiedzy, taką wiedzę posiada 90% użytkowników tego forum. Jak to było i co się pozmieniało. Jak w obecnych realiach oszukiwać, dopasowując metody do ewoluujących potrzeb runku (potencjalnych kupujących). A że artykuł prawdę przedstawia, to już wcześniej stwierdziliśmy.
Opublikowano

przeredagowany wywiad czy nie, tresc sie zgadza, moze komus do lba trafi. jak ktos wierzy w niskie przebiegi niemieckich samochodow powinien sie przejechac raz po berliner-ringu z jednej dzielni do drugiej.

a z tym delikatniejszym kreceniem przebiegu to chyba zbyt pozytywnie facet podszedl do sprawy, bo magiczne 190k jest na duzej ilosci fur, czy 5 czy 10 lat

Opublikowano
Gość piszę 100% prawdę, jeśli auto ma mniej niż 200tys km,serwis i nie bite to kosztuje w miemcowni 2-2.5 raza więcej niż jego wartość w polsce. Piszę o 10-15 latkach.
Opublikowano
Ale wtedy by się okazało, że pana Kowalskiego nie stać na ten samochód, więc po co się tak dołować od razu na początku przygody z zakupem auta. Lepiej sobie kupić "trupka" i rozczarowanie rozłożyć na raty :)