Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam moje spalanie w mieście wychodzi ok 11-12 litrów na trasie od 9,5 do 10 czy jest w normie czy za duże?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Spalanie ok,oby tak dalej.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.
Opublikowano

Zaraz odezwą się Ci którym M50/M52 pali po 7 w trasie i 9 w mieście :duh: :duh: :duh:

Spalanie kolego jak najbardziej prawidłowe, oczywiście możesz spalić mniej, ale tu już trzeba pozbyć się pewnych złych nawyków :norty: :norty: :norty:

'Wiadomo, ze taki a taki pomysł jest nie

do zrealizowania. Ale żyje sobie jakiś

nieuk, który o tym nie wie. I on właśnie

dokonuje tego wynalazku.'

Albert Einstein

Opublikowano
W mieście mniej niż 11,4 nie schodziłem w lecie nie da sie chyba. Trasa raz zszedłem do spalania 8,4 mniej się nie da na pewno. Pozdrawiam Ale i owszem złych nawykow nie da się wykluczyć. Uwielbiam piękny głosik od 3 tyś obr. wzwyż pozdrawia,
  • 5 tygodni później...
Opublikowano
a czy 17-20 l po mieście w zimę przy mrozach i krótkich odcinkach to nie za dużo ?
www.rafalnartowski.pl
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
a czy 17-20 l po mieście w zimę przy mrozach i krótkich odcinkach to nie za dużo ?

Przy duzych mrozach i krótkich odcinkach to norma. Mój m52 w e46 w takich warunakch pal 16-18 litrów/100 km. U brata m52 w e39, podobnie a nawet troche wiecej.

spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano
Ja mam wprawdzie E 34,ale z silnikiem 2000 M 50 - w mieście 12 -13 literków.W trasie,na odcinku Warszawa - Krynica Morska,przy płynnym przyspieszaniu i jeździe do 120 km/h,a no i w baku zalana waszka Shelowska 100 oktanków - wyszło 7,6 literka.Dla mnie rewelka.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Moje M54B30 w 330xi mieście spala ok 12 litrów. Idąc tym tropem wziąłem sobie 528iA. Masakra, nie mogę się zmieścić w 15 litrach w mieście jeżdżąc odszczędniej niż trojką. Śmieszne jest to, że 528ia jest lżejsze od 330xi o 50 kg.