Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam,od jakiegoś czasu chodzi mi po głowie zakup bawarki 740 z lat 95- 98 proszę napiszcie mi ile takie uatka spalają wachy jak i gazu :D
Opublikowano

jam ma kumpla co jeździ z takim silnikiem e38 740 286km automat pali tak pomiedzy 18-22lpg....

fajna zabawka ale trochę za droga w utrzymaniu w sensie oczywiście paliwa....

Opublikowano
jam ma kumpla co jeździ z takim silnikiem e38 740 286km automat pali tak pomiedzy 18-22lpg....

fajna zabawka ale trochę za droga w utrzymaniu w sensie oczywiście paliwa....

No to sporo łyka, może przez tą skrzynie albo tak jeździ. Ja też mam znajomego w E39 M60B40 mieści się w 15l - skrzynia manualna.

Silnik 4.0 moim zdaniem bardzo fajna jednostka. Po przeróbkach inny z kolei znajomy wyciągnął 327KM (majstrował coś przy przepustnicy, i filtrach nie wiem co dokładnie).

Na drodze będzie już ciężko znaleźć weterana co Ci podskoczy :P

EDIT

Poprawka te 327KM było w 4.4 (M62)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

No no to kolega sie troche rospedził to jest moim zdaniem nie realne aby 4.4 w e38 paliło 15 lpg na trasie przy 120 kmh tak jak najbardziej .He mam e34 3.0 v8 na sekwencji i pali mi 15 minimum panie .

Pozdro

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
o ile mnie pamięć nie myli w e39 silniki m60b40 nie były w ogóle montowane, jeśli już to m62b44, od 96 do podobno od września 98 wersja tu z większym momentem obrotowym dodatkowym vanosem i innymi bajerami jak elektroniczna przepustnica, tyle już wywiedziałem się na forum, spalanie mojej 540 przy agresywnej jeździe to 12.5 litra paliwa shell vpower racing zwykłej 95 14.5 przy bardzo agresywnej jeździe nie ma chyba limitu spalania, 28 też już miałem przy jeździe po mieście bardzo agresywnej, gazu nie mam więc nie wiem ile gazu mówi się że około 8-10 % więcej przy zastosowaniu bardzo nowoczesnej i bardzo drogiej instalacji ale tak jak mówie nie wiem bo nie mam, 7 jest cięższa odrobine więc może i więcej palić, odrobinę, pozdrawiam :D

po co komu porsche skoro można sobie pośmigać Bunią :D

Zmienione specjalnie dla Kolegi z forum :D

Pozdrawiam

• 4 miesiące temu...
  • 3 tygodnie później...