Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Według danych technicznych 1600kg

Byłem ostatnio na przeglądzie i po zmierzeniu nacisków osi wyszło 1869daN czyli ok. 1900kg. Auto puste, bez kierowcy i paliwa. Przypomina mi się szyna w Mercedesie w "Zmiennikach" Ma ktoś jakieś wyjaśnienie?

Opublikowano
Ciekawe. Moja 850 w polu rzeczywista masa calkowita ma wartosc 1709kg, a wg. katalogu 1790. Na wykresach innych aut jest znowu jak u kolegi BEERRA, czyli auto wazy wiecej niz to podaje katalog.
Opublikowano

Byłem ostatnio na przeglądzie i po zmierzeniu nacisków osi wyszło 1869daN czyli ok. 1900kg. Auto puste, bez kierowcy i paliwa. Przypomina mi się szyna w Mercedesie w "Zmiennikach" Ma ktoś jakieś wyjaśnienie?

Może dealerzy coś zostawili nim sprzedali samochód i wozisz ze sobą 300 kg koki. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Pozdrawiam

Gomes

Opublikowano

ja tez przychyle sie do wypowiedzi povoolona!

moj znajomy tez mial kiedys cos podobnego ale w innym aucie i okazalo sie ze jest ono dodatkowo wzmacniane i stad ten ciezar (tylko tam roznica o ile pamietam byla okolo 100kg, tylko ze tp bylo mniejsze auto-jakis japonczyk)

pozdrawiam

Opublikowano

1. Dane techniczne podają masę z pełnym zbiornikiem ;) - czyli jeszcze większa różnica (chyba, że miałeś "full")

2. Masz inst. gazową ?

3. Masa w danych technicznych, to masa samochodu ze standardowym wyposażeniem, a coś dodatkowego napewno masz ...

4. Ważone było z kierowcą ? - 1600kg w E32 to masa bez kierowcy (masy są różnie podawane w różnych modelach i danych - jedne z kierowcą, inne bez)

Ale i tak 300kg to sporo ...

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano
No właśnie piszę, że raczej ciężko ... Ale jeżeli ważone było z kierowcą, to już pozostało powiedzmy 200-230kg, jeżeli jest instalacja gazowa, to spokojnie ok. 40kg, choćby zmieniarka z okablowaniem to już ok. 3kg, webasto - kilkanaście kg, elektryka, skórzana tapicerka itd. itd. to wbrew pozorom może się tyle nazbierać, ale musiałby być dobrze wyposażony ... do tego szpachla, powtórne malowania :8) :mrgreen:, nie podał, że w bagażniku miał worek cementu :mrgreen: itd.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

Opublikowano

Auto bez paliwa, bez kierowcy, z instalacją gazową niestety, wyposażenie standard, o ile o E32 można tak powiedzieć, bez Webasta, skóra, bez szpachli. A może koledzy mają jakieś swoje wyniki z przeglądów?

Panzer chyba też odpada, bo szyby są normalne

Waga raczej sprawna, bo po mnie kumpel był tam z Toyotą i było o.k.

Opublikowano

No to masz za duże ciśnienie w kołach :mrgreen:

Jak na dodatek bez paliwa i kierowcy, to już mocno podejżane - porozbieraj go trochę, może faktycznie gdzieś wozisz 300kg koki ;)

Stronka

Opublikowano

1600 to nie za mało jak na e32 ?

Ja mam wedle instrukcji 1605 kg auto gotowe do jazdy, bez kierowcy z full zbiornikiem.

Opublikowano
1600 to nie za mało jak na e32 ?

Ja mam wedle instrukcji 1605 kg auto gotowe do jazdy, bez kierowcy z full zbiornikiem.

Dokładnie powinno być 1620kg

Ty masz 1605, bo masz V8, E32 z tym silnikiem ma ważyć 1790kg.

Na granicy psy nie wyczuły koki :wink:

Opublikowano
A jeszcze dokładniej to 1600 manual, a 1630 automat z pełnym zbiornikiem paliwa, gotowy do jazdy ;)

Stronka

Opublikowano
w tescie AMS z 1987 E32 735i manual , niemal goła , ważyła 1726 kg . Jesli do tego dodamy automat i sporo dodatkowego wyposazenia , mysle ,ze moze osiagnac wage ok 1800 kg . Ale 1900 to juz sporo jak na R6 :8)
Opublikowano
panowie 1600kg to wazy pusta bez plynow i kierowcy a max moze wazyc 2150 tak jest na tabliczce policz paliwo az jak masz to co masz w bagarku jak wszystko dodasz to tyle wyjdzie napewno

PAL GUME NIE DUSZE

BMW KLUB SZCZECIN

Opublikowano
1600 to waga gotowego do jazdy z pełnym zbiornikiem - przeczytaj sobie w instrukcji ... A po za tym, już to pisałem w tym wątku ...

Stronka