Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam zamierzam zmienic auto posiadam teraz A4 b5 95r 1.8. teraz chce jakąs BMkę tylko niewiem jaką cenowo do 16000zł w benzynie w miare oszczedna no i oczywiscie z w miarę dobrym wypasem co polecacie moc silnika min.150km
Opublikowano
BMW E-46 318i a ten model co możecieo nim powiedziec wygląda ładnie ma nowsza sylwetke jaki jest komfort jazdy takim autkiem jaki silnik jest najlepszy (dynamika+oszczednosc) jakie makamenty ma ten model a i czy sa modele napedzane na wszystkie kółka
Opublikowano
Model bardzo fajny, jednakże biorąc pod uwagę twoje założenia ma kilka "ale": za 16 tysięcy raczej nic rozsądnego nie dostaniesz, auto z początku produkcji, wypas raczej średni, moc za mała - przynajmniej w stosunku do założonej (118 KM), napędu 4x4 w tej wersji silnikowej brak.

Kosmetyka samochodowa, czyszczenie tapicerki

http://www.clart.pl

Dodatkowe info, zapytania, porady na PW.

Opublikowano
jezeli jezdzisz audicą dłuzszy czas to pewnie masz w niej wszystko porobione na bieząco a tu na dzien dobry jak nic nie wyskoczy trzeba dołozyc pare setek przerejestrowanie i podstawowe mat.eksploatacyjne lepiej sobie dozbierac i kupic cos konkretnego niz jakiegos golasa który sie znudzi po pół roku
Octavia 1,9TDI 110KM 2002r kombi max opcja L&K sprzedam
Opublikowano
oj nie rozumiemy sie mam16k na auto a wiem że po drodze rorząd płyny jakies duperele napiesze tak mam 20tys na nowy samochód ale jak kupię samochód za 20tys. to nie bedę miał na podstawowe sprawy np.rorząd
Opublikowano
oj nie rozumiemy sie mam16k na auto a wiem że po drodze rorząd płyny jakies duperele napiesze tak mam 20tys na nowy samochód ale jak kupię samochód za 20tys. to nie bedę miał na podstawowe sprawy np.rorząd

Kup auto o 30% droższe od najtańszego interesującego cię na allegro i powinieneś w miarę dobrze trafić. Jeśli kupisz coś najtańszego to licz się że połowę kasy którą zapłaciłeś będziesz musiał w ciągu roku włożyć w naprawy. To taka średnia którą ja miałem gdy kiedyś kupiłem E39 prawie najtańsze. Kolejne auto kupiłem ze środkowego pułapu i nie mam z nim problemów.

Opublikowano

wiem ,że okazji niema i zeby cos miec to trzeba dac :norty: a i jeszcze we wszystkich modelach BMW rozrząd jest na łańcuszku

(kurde to jest forum BMW dajcie jasną odp konkretne modele które sa warte uwagi)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
czyli za 16k nie znajde nic fajnego z dobrym silnikiem z klimatronikiem z abs,asr. jednak audi najlepsza

Za te pieniądze mozesz kupić piękne, doskonale utrzymane BMW e36. Z bardzo bogatym wyposażeniem i mocnym silnikiem 6-cylindrowym. Najlepiej szukać modelu 323 lub 328. Takie rzeczy jak ABS, klima czy skóra to oczywistosć w większosci tych aut. Wybór nadwozi szeroki - sedan, pojemne kombi lub piękne coupe.

Na dobre e46, nawet 318 to trochę za mało pieniedzy niestety. Zresztą ja bym wolał mocne, świetnie zadbane i wyposażone e36 niż zniszczone, ubogie e46 z podstawowym motorem (a takie bedzie za ok.18 tys zl).

spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
witam zamierzam zmienic auto posiadam teraz A4 b5 95r 1.8. teraz chce jakąs BMkę tylko niewiem jaką cenowo do 16000zł w benzynie w miare oszczedna no i oczywiscie z w miarę dobrym wypasem co polecacie moc silnika min.150km

Nie popełniaj tego błedu :mrgreen:

QUATTRO

Diesel ? No thanks....

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Nie popełniaj tego błedu :mrgreen:

M330d, Damian0911 nie pytal, czy ma popelnic ten blad, tylko w jaki konkretnie sposob ma popelnic ten blad.

Damian0911, kup zadbane E36 z konca produkcji, najlepiej 328i.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano
Damian0911, kup zadbane E36 z konca produkcji, najlepiej 328i.

Teraz to dales :lol: E36 328i zadbane to juz problem znalesc a jak dolozysz za 16 tys to juz "Mission Impossible" :norty:

Tak serio to w tej kwocie i duzym wysilkiem znajdziesz zadbane E36 325i/323i z niezlym wypasem :cool2:

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano
Eee, bez przesady. Coupe faktycznie trzymaja mocno cene, ale sedany i touringi nie az tak. Ja nie mowie o kupowaniu egzemplarza w stanie kolekcjonerskim, tylko o normalnie eksploatowanym, na biezaco serwisowanym i w miare bezwypadkowym aucie, ktore po zrobieniu paru drobiazgow bez wiekszego problemu bedzie mozna dalej eksploatowac. Inna sprawa, ze generalnie nie jest ich zbyt duzo, wiec tak czy inaczej, trzeba sie naszukac.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

• 3 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Niech kupi 520i E39. Jak już pisałem w innym temacie spokojnie znajdzie takie auto z przebiegiem do 150 tys km w granicach 4000E. Akcyza mała więc nie wywali kupę kasy bez sensu do UC. Wyjdzie na gotowo koło 18 tys zł pod rejestrację ale jak kupi auto z aktualnym przeglądem i serwisowane to za wiele w nie nie włoży na starcie.

A co do pytania jakie BMW kupić zamiast Audi to odpowiedź jest jedna ---> KAŻDE byle nie jeździć Audi. ;)

• 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ewentualnie ja bym wybrał e46 318i w tej kasie.
Opublikowano
Moja propozycja to jednak E36 325i jednak cieżko bedzie się zmieścic w kwocie 16tyś.. I druga sprawa to oszczednośc: w tej wersji raczej nie nastawiaj się na niskie spalanie,tym bardziej z silnikiem jaki chcesz miec.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Kolega napisał wczesniej, że chce w miescie miec maksymalnie 11/100 spalanie. Wiec jest to nieosiągalne w 325 ani nawet w zadnym 6-cylindrowym BMW. Dlatego uwazam ze 318i e46 będzie mu pasowac.

Chyba ze to miasto ma 1000 mieszkańców i 2 skrzyzowania.