Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam kupilem autko Bmw e39 525TDS z 96r stan autka wizualnie super lecz po krotkim czasie zaczely sie problemy mianowicie auto moze stac nawet 2dni czy tydzien podchodze grzeje i pali od kopa lecz jest taki problem gdy auto pochodzi z 30 min ciezko pali nie wiem co ja boli przeciez jezeli byla by to pompa co w tych silnikach czesto sie zdarza to na zimnym tez by nie palila. I mam tez jeszcze jeden problem mianowicie z Radiem nie potrafie za zadne skarby go rozkodowac jak ktos wie jak to zrobic to prosze o pomoc radio to Biznes cos tam moge podac dokladny model. Prosze o pomoc. z gory dziekuje.
Opublikowano

Odnośnie radia - jak nie masz kodu to sam nie rozkodujesz - co najwyżej elektronik.

Pompa ma to do siebie że jak pada to własnie kiepsko pali na ciepłym. Możesz ratować się urządzonkiem z allegro które nawet przy rozruchu ciepłego silnika załącza świece żarowe i zmienia dawkę paliwa co skutkuje lepszym paleniem na ciepło. Koszt ok 80zł

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Na allegro wpisz 'tds omega', lub 'źle odpala tds' i wyskoczą oferty tego ustrojstwa.
Opublikowano

Witam,

kupowalem dla kolegi...rownież montowałem...bardzo prosty montarz.

link:

http://moto.allegro.pl/item850394343_zle_odpala_omega_2_5tds_bmw_2_5_tds_demm_bm25.html

ten mały układ powoduje na klika sek. przerwę pomiędzy czujnikiem temp.silnika a kompem..w ten sposob komp. jest oszukany i podaje wyższą dawkę paliwa....następnie...wraca do normalnej pracy.

Montarz 1/2h i masz problem na tą chwilę z głowy...ale nadal pompa bedzie padać.

Pozdr.

Opublikowano
I wlasnie w tym problem mimo ze zamontuje to urzadzenie to i tak pompa bedziec padac a wiec co teraz zrobic zeby ja chronic da sie jakos czy czekac az sie rozsypie i zaplacic 7 kolka za nowa troszkie chore :(
Opublikowano
najprostrza odpowiedzia byloby " po co kupiles TDS" generalnie to swiadome wkopanie sie w wielkie koszty i problemy lae jesli juz kupiles to trzeba sie bawic niestety :-(
Opublikowano
Wiesz kupilem Tds-a poniewaz rozbierznosc cen pomiedzy silnikiem 2,5 a 3,0 w e39 jest dosc duza a nie dysponowalem na chwile obecna takim budzetem. A wiec z tego co wnioskuje lepiej sprzedac to auto poczekac dolozyc jezeli chce nie miec problemow i kupic cos innego w dieslu z e39. Jakies propozycje????
Opublikowano
Ja zacząłem właśnie nowy temat "TDS aż tak zły?" I już odraz pierwszy post to strzał 10. Wszystko zależy od tego jak jeździł i ile poprzedni właściciel oraz od tego jak jeździsz Ty. JA swoją Bunie mam po dzidka z Niemiec. Gość kupował to miało być ostatnie autko dla niego w życiu, ale potem (po 10 latach) stwierdził, że za duże i takie tam. Tak że Bunia śmiga aż miło :D Serwisuje w Krakowie pomimo że mam 150 km :D jedyny mechanik któremu ufam! Powaga ANDY CAR Kraków. Tajemnicze usterki, które wracają i nie da się ich do końca usunąć - niema czegoś takiego wg pana, Mechanikera!!! :D :D :D
Opublikowano
Wiesz jezeli chodzi o serwisowanie ja niestety nie moge sobie pozwolic na takie wybryki poniewaz z Torunia do Krakowa jest kawalek;/ Moje autko tez jest sprowadzone od jedynego niemieckiego wlasciciela wiek 55lat stan zewnetrzny i wewnetrzny super ale strasznie martwi mnie ta pompa bo to jednak duzy koszt;/ Co do tego jak jezdze to mysle ze nie po to kupilem limuzyne zeby ducha z niej wyzionac do poszalenia sa inne swietne modele bmw:]]]] Ale wracajac do problemu pompy co jest dla niej zabojcze wg. was?????
Opublikowano
zabójcze dla niej sa setki kkm te auta z tymi silnikami ze wzgledu na ich jednostkosc w tamtych czasach były bardzo drogie wiec nikt ich nie kupował zeby sobie chadzac 30 czy 40kkm na rok a w polsce sprzedawali je z przebiegami 200-250 kkm po dziesieciu latach a naprawde to taki przebieg miało prawie kazde auto na koniec gwarancji
Octavia 1,9TDI 110KM 2002r kombi max opcja L&K sprzedam