Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam takie pytanie czy podgrzewane spryskiwacze w e-30 to standard czy nie :?: bo zasadę ich działania znalazłem na forum i mam nadzieję że jest taka sama jak w innych basiach.
to właśnie te chwile,kiedy wszystko jest dokładnie takie,jak pragniesz,a jedyne co czujesz to czysta przyjemność.To właśnie daje Ci BMW.
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Skoro w E36 podgrzewane spryskiwacze nie są standardem, to sądzę że w E30 jest podobnie...

Pozdrawiam

Bastek

Kiedyś: E21 315 '83, E34 520i '90, E34 525iA '92, E36 316i '95, E30 318iT '93, E46 325xi Touring, E91 325i

Opublikowano

Jak kolega podal wyzej, nie jest to standart w E30. Nowe kosztuja wiecej niz pieniadze, a jak chcesz sie przymierzyc do zalozenia uzywek odradzam, moga pochodzic pare lat, ale i pere dni.

Nowe w sklepie BMW kosztuja cos kolo 250 PLN za pare.

Opublikowano
nie przymierzam się do zakupu tylko odkryłem że mam takowe w aucie :dance: i poprostu się zapytałem czy to standart
to właśnie te chwile,kiedy wszystko jest dokładnie takie,jak pragniesz,a jedyne co czujesz to czysta przyjemność.To właśnie daje Ci BMW.
  • 8 miesięcy temu...
Opublikowano

z tego co wiem w e30 podrzewane spryskiwacze podlaczane sa do silniczka spryskiwaczy

i po wlaczeniu spryskiwaczy wlaczaja sie podrzewacze

Opublikowano
z tego co wiem w e30 podrzewane spryskiwacze podlaczane sa do silniczka spryskiwaczy

i po wlaczeniu spryskiwaczy wlaczaja sie podrzewacze

napewno?

bo mi zawsze się wydawało że tak jak w większości aut do ogrzewania szyby.

ktoś uciął u mnie kable od zasilania spryskiwaczy i kończą się koło kielicha po stronie akumulatora e36 1,6 (mogło by to tłumaczyć fakt że szły do pojemnika spryskiwacza )

chce je podłączyć i jak ktoś wie gdzie dokładnie to bym był wdzienczny,(foto mile widziane !)

Opublikowano

w mojej buni tak jest

podgrzewacze sa podlaczone do zasilania silniczka spryskiwaczy

i nawet to zima dzialalo :D (ale nie przy -30° :( )

Opublikowano

Witam

Pora rozstrzygnac te spory :D

Sa podlaczone do kostki obok silniczka spryskiwaczy!

Na masce sa podlaczone przy pomocy plastikowych zloaczek.

Mozna je spokojnie odlaczac.

Dlugsc kabelka odchodzacego od spryskiwacza to ok 8 cm.

Przez szczeline pod klapa wyciagamy przewod do plynu i do niego przymocowany jest kabelek i wtedy wychodzi zlaczka.

Ceny w sklepie Narbutta W Warszawie:

podgrzwany 105 pln /trzeba sprowadzic/

Zwykly 17 pln /jest na miejscu/

Niestety nie udalo mi sie wyjac tej ulamanej niemieckiej igly i musz kupic nowy,ale chyba kupie zwykly bo one sie czesto zapychaja.

pozdrawiam