Skocz do zawartości

Zimowy DRIFT :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Korzystając z okazji, że trochę posypało śniegiem (03.01.2010), chciałbym otworzyć post o wyczynach naszych autek latających bokami.

Mały koszt opon, małe prędkości, a zabawa przednia! (Koszt zderzaka przedniego 2000 zł, felga 300 zł, światło przeciw mgielne 150 zł, mucha zabita boczną szybą BEZCENNE ! Za Linki i Fotki DARZ BÓR:)

• Odpowiedzi 50
  • Wyświetleń 8,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Muche cięzko ręką zabić, a ty zabijasz boczną szybą. Respekt. :norty:
Opublikowano

Długo powoziłem się przednim napędem choć już nawet mocnym i bokami latałem na rękawie nawet pełne ronda ale tylnym napędem inaczej bo szybciej trzeba, dodać do tego dużą masę, kombi, automat i pierwszy w życiu diesel to nie jest tak łatwo jak maluszkiem dawno, dawno temu. Generalnie żeby pójść sobie po rondzie bokiem to cała procedura: wyłączyć ASC, zmienić na M oraz zrzucić na 2 bieg i dopiero można deptać ale bywało już tak zwłaszcza na początku ,że było już za późno :lol:.

Może to wina opon ale czasem auto ucieka mi przodem a to groźne zjawisko, nie poratujesz się ręcznym jak w przednim napędzie aby postawić auto i wyciągnąć przodem, troszkę potrenowałem i trochę kilkudziesięciometrowych boków na parkingu pod Kauflandem mi wyszło, frajda niesamowita bo prędkość spora a jak się złapie rytm to kontrola nad autem dobra więc był :mrgreen:

Opublikowano
no ja caly czas szukam w krakowie jakiegos fajnego miejsca zeby sie poslizgac,bo takie male boczki na skrzyzowaniach mniej uczeszczanych to nie frajda a i trzeba pametac o wylaczaniu tego asc nie ma to jak w e36 sie na dokladalo do pieca i boki szly piekne,poza tym autostrade kolo mnie w tamtym roku budowali wiec bylo sie gdzie poslizgac a teraz lipa :)
Opublikowano
a jak ktoś ma popsute asc (czekam na linkę) to cały czas tył auta ucieka :D zabawa przednia tylko spalanie trochę wzrosło u mnie około 35l (gaz) Zastanawiam się czy auto dostaje wycisk w takiej zabawie? też mam automat i boki robię na S2 na skrzyni :)) miłego łamania auta w zakrętach panowie :)) crazytomi jakie masz oponki z tył przód?
Opublikowano

Tym bardziej zimą :mrgreen:

Opublikowano

Bandyci Moga Wszystko :twisted:

Drift na sniegu to nie to samo przod za slabo sie trzyma wiec te drifty raczej marne wychodza a przeniesienie masy na sniegu to juz wyzsza szkola ja tam wole suchy asafalt :cool2:

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano
Drift na sniegu to nie to samo przod za slabo sie trzyma wiec te drifty raczej marne wychodza a przeniesienie masy na sniegu to juz wyzsza szkola ja tam wole suchy asafalt :cool2:

Racja, a niektorzy się nawet doktorują, że w zimie najlepiej na letnich sie slizgac :duh:

Opublikowano

Jak nauczysz sie jezdzic czysto bokiem patrz nie uzywam recznego :mrgreen: To bedziesz wiedzial co to jest radocha z jazdy :lol: Pozatym wlasciwie to co niszczysz mniej na sniegu chyba tylko opony A te mozna za grosze kupic do upalnia :norty:

Zakup bmw 20 tys

oponki do upalania 50 zl

paliwo 200 zl

Pisk kobiety jak robisz altonena Bezcenne :cool2:

Opublikowano
w tył napędzie to chyba nikt nie używa ręcznego (bo po co?)

Owszem uzywa sie np po to zeby szybko przerzucic mase przy serpentynie alboprzy duzych predkosciach strzal z recznego latwo zrywa przycepnosc Ogolnie tyle stylow ilu kierowcow :mrgreen:

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
to co niszczysz mniej na sniegu chyba tylko opony

No chyba jednak roznica jest wieksza.

Poznanski parking Auchan jest zawsze otwarty. Ostatnio nawet ochrona dolaczyla sie do zabawy :8)

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

Opublikowano

u mnie jest stara jednostka wojskowa:D i wszędzie jest kostka brukowa:D a jak się wyleci w zakrętu to tylko na trawkę się leci :).

Pozatym wlasciwie to co niszczysz mniej na sniegu chyba tylko opony A te mozna za grosze kupic do upalnia :norty:

:cool2:

Chyba nie. Na asfalcie jak chcesz polecieć bokiem to potrzeba duuużo więcej mocy do zerwania przyczepności niż na śniegu na śniegu lekko daje gaz w zakręcie i od razu stawia mnie bokiem a na asfalcie muszę dać sporego buta aby postawiło auto bokiem.

Opublikowano

właśnie. Ja wchodze sobie 'boczkiem' przy kazdej nadarzającej sie okazji i wystarcza 1500-1800 rpm do zarzucenia (fakt faktem, zimówki słabiutkie mam :/). Na asfalcie to trzeba by zdrowo przykatować...

pzdr

m

Opublikowano

Ta i co jeszcze mozna rozbujac auto i jedzie bokiem ewntualnie reczny albo strzal sprzeglem

Ale wykorzystanie masy nie niszczy auta :mrgreen:

Opublikowano
Zapodajcie jakieś zdjęcia z latania :D
Bardzo Mafijny Wóz
Opublikowano

To ja zapodam filmik... no w sumie to nie jest nic o BMW ale wydaje mi sie ze nawet fajne (jeździł kolega ja obsługiwałem kamerkę bo miałem rękę w gipsie :mrgreen: )

http://www.youtube.com/watch?v=mLkn3exW89s

Bardzo Mafijny Wóz
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Oj, troche ryzykanci jestescie. Ale ladnie wam to wychodzi. Tak z ciekawosci pukneliscie gdzies?

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

Opublikowano

Ten lexus to miał blokadę dyfra? Bo tak by wyglądało...

Bez szpery ciezko kółeczka w miejscu robić, jedno sie da, moze 1.5, potem dyfer "głupieje" i daje moment na jedno koło, drugie jest nieaktywne i pozamiatane.

Opublikowano
  • Autor
Dzięki gacek600. Zakładając tego posta właśnie to miałem na myśli, więcej linków i fotek mniej pitolenia.Choć ( i tu szacun dla M-Technic) i Was wszystkich dzięki za dużo fachowych wskazówek i dzielenie się swoją wiedzą). Zima dopiero otwiera przed nami swoje podwoje, więc kamery, telefony, aparaty i wszelakiej maści rekordery w dłoń wskoczcie w nasze (tu cytat starszej Pani) "BeeMwówki" i w drogę na osiedlowe alejki, marketowe parkingi czy gdziekolwiek ułańska wyobraźnia pozwala Wam rozwinąć swoje skrzydła (czytaj: rozgrzać czarne na białym jeśli się da of course). Uważajcie na nasze laleczki i Powodzonka