Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam 520 98r z podwójnym vanosem. W ostatnim czasie podczas jazdy gaśnie "cały" samochód, gaśnie silnik, światła, radio. Trwa to ułamek sekundy, na tyle krótko, że silnik nie zdąży się zatrzymać tylko od razu załapuje. Zapalają się tylko kontrolki i od razu gasną bo silnik załapuje. Miesiąc temu to sie zdarzyło pierwszy raz i było sporadyczne, teraz gaśnie w czasie jazdy co 5-10 minut.
Opublikowano
najlepiej jakby całkiem zgasł i nie chciał odpalić :D , wtedy najłatwiej znaleźć przyczynę, jak dla mnie to może być problem z kostką stacyjki, albo przekaźnikiem głównym
www.nowak-motocykle.pl
Opublikowano
sprawdź klemy przy akumulatorze, sprawdź też klemę pirotechniczną czy jest ok, wygląda to na jakiś problem z prądem, masą...
Opublikowano
Zegarek sie nie kasuje. Klemy sprawdzę jutro. Przypomniałem sobie, że przy tym gaśnięciu samochód wydaje głośne "piknięcie". Zauważyłem, że takie same pikinięcie wydaje co jakiś czas podczas uruchamiania silnika.
Opublikowano
w takim razie jeżeli zegarek się nie kasuje to problemu trzeba szukać dalej niż klemy, rozłącza Ci zapłon a nie prąd do całego auta, dla pewności możesz je dobrze wyczyścić ale ja szukałbym tam gdzie pisałem wcześniej
www.nowak-motocykle.pl
Opublikowano
sprawdź klemy przy akumulatorze, sprawdź też klemę pirotechniczną czy jest ok, wygląda to na jakiś problem z prądem, masą...

Akurat tak sie składa ze dzis wrociłem od elektryka ktory mnie troche wykasował :/

ale nie będę narzekał bo jak narazie wszystko działa :)

Miałem identyczny problem, a przyczyna była usterka którą kolega ww. klema pirotechniczna nie łączyła!

Tak że sprawdź to zanim gdziekolwiek pojedziesz!!

A tu link do mojego tematu w którym się borykałem z takim samym problemem:

viewtopic.php?f=72&t=118503