Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy moglibyście mi pomóc w jednej kwestii? Mianowicie mam okazję kupić BMW 316i z 94 roku, świeżo sprowadzone. W aucie jest założona instalacja gazowa. gość w Holandii założył ją 3 lata temu. Facet który przywiózł furę do polski twierdzi, że jest to instalacja sekwencyjnego wtrysku gazu. Nie wiem kompletnie, jak sprawdzić czy to jest prawda? Boję się, że kupię tą furę a instalacja okaże się być jakaś najtańsza która będzie sprawiała mi kłopoty? Czy ktoś zna sposób w jaki mógłbym to sprawdzić? I jeszcze jedno jak sprawdzić czy instalacja działa prawidłowo ? Bo naczytałem się wielu złych opinii na temat gazu w BMW, że strzelają przepływomierze, że auto nie wchodzi na obroty itp itd. i chciałbym sprawdzić, czy tu nie będzie takich kłopotów. Prosiłbym o pomoc. Dzięki!
Opublikowano

Witam

Jeżeli jest sekwencyjny wtrysk gazu to trzeba sprawdzić czy do kolektora ssącego zamontowano dodatkowe wtryski.Jeżeli nie ma (tylko orginalne do benzyny) to wtedy wiadomo że to lipa. Nie daj sobie wmówić że wtryski benzyny działają teraz również na gaz.

Pozdrawiam

Misiu

BMW Klub Polska :cool2:

Opublikowano
Witam

Jeżeli jest sekwencyjny wtrysk gazu to trzeba sprawdzić czy do kolektora ssącego zamontowano dodatkowe wtryski.Jeżeli nie ma (tylko orginalne do benzyny) to wtedy wiadomo że to lipa. Nie daj sobie wmówić że wtryski benzyny działają teraz również na gaz.

Pozdrawiam

Misiu

BMW Klub Polska :cool2:

dzieki wielkie za pomoc Misiu. Poradzcie mi jeszcze tylko jak sprawdzic czy cala instalacja dziala sprawnie i nie bedzie z nia problemow???

Opublikowano

dzieki wielkie za pomoc Misiu. Poradzcie mi jeszcze tylko jak sprawdzic czy cala instalacja dziala sprawnie i nie bedzie z nia problemow???

może podjedź do jakiś gazowników i zapytaj się czy to jest sekwencja i czy dobrze działa. Dasz im na piwo i Ci pewnei wszystko wyśpiewają.

Opublikowano
Jesli autko ma instalacje zakladana w Holandii to raczej nie bedziesz mial z nia problemu.Moj brat i jego kumple sprowadzili sobie 3 szt.E36 gazowane w Holandi i z zadna niema problemu,wszystkie pracuja bardzo dobrze.Powodzenia w ewentualnym zakupie.

Niema starych BMW, są tylko zaniedbane :(

Archiwum moich poprzednich BMW http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=26&t=107364

Obecne e60 http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=155&t=298589

Opublikowano

Qwaaaaaaaaa co za ludzie zyja na tym swiecie!!!!! koles umawia sie ze mna na piatek na ogledziny auta, mowi ze nie sprzeda do tego czasu a dzisiaj dzwoni i mowi ze sprzedal, po prostu pomylka !!!!!!!!!!!!!!!!!

Zalamka :mad2:

• Członkowie klubu
Opublikowano
Qwaaaaaaaaa co za ludzie zyja na tym swiecie!!!!! koles umawia sie ze mna na piatek na ogledziny auta, mowi ze nie sprzeda do tego czasu a dzisiaj dzwoni i mowi ze sprzedal, po prostu pomylka !!!!!!!!!!!!!!!!!

Zalamka :mad2:

Daj spokój... :wink: Jaka załamka? Czysty rynek...

Wyobraź sobie. Umówiłeś się z gościem że przyjedziesz do niego w piątek obejrzeć auto. Jaką on ma gwarancję że je od niego kupisz? Żadną.

Tymczasem przyjeżdża do niego ktoś, mówi że chce zabrać ten samochód i wykłada kasę na stół. Co Ty byś zrobił w tej sytuacji na miejscu sprzedającego? Odesłałbyś kupca do domu i czekał do piątku? :wink:

Pozdrawiam

Bastek

Kiedyś: E21 315 '83, E34 520i '90, E34 525iA '92, E36 316i '95, E30 318iT '93, E46 325xi Touring, E91 325i

Opublikowano
Bastek - BMW Klub Polska, dobra, ale jak taka sytuacja zaistniała to porządny człowiek zadzwoniłby i przynajmniej poinformował mnie, że jest ktos kto chce kupic i on je sprzedaje. A ten kolo nie raczyl sie odezwac :/