Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie.

Sytuacja wygląda następująco: Kolega trynkął swoim autem w kogoś...policja zabrała mu dowód. Dowód leży w Wydziale Komunikacji.

Ja jestem chętny na to jego autko aktulanie. I teraz pytanko:

- jak wygląda odzyskiwanie dowodu - koszty -co i jak?

-czy formalności lepiej jak pozałatwia aktualny właściciel?

- na autko międzyczasie OC się skończyło - mocno to komplikuje temat?

- przegląd rozumiem tak czy owak będe musiał robić nowy...?

Dzięki za info...

pozdrawiam

I co to ma wspólnego z tym działem? Przenoszę do papierkowej roboty.

UWAGA!Brak dachu!

"Nie ma na świecie przyjaźni, która trwa wiecznie. Jedynym wyjątkiem jest ta, którą obdarza nas pies." /Konrad Lorenz/

Opublikowano
nie ma komplikacji robisz przeglad a potem idziesz na komende z umowa kupna po dowod Dobrze jak zaznaczycie w umowie, ze dowod jestna policji no i kolega pokwitowanie musi ci przekazac

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dobrze mieć policję na forum :D
Opublikowano
Ok. dzieki.

UWAGA!Brak dachu!

"Nie ma na świecie przyjaźni, która trwa wiecznie. Jedynym wyjątkiem jest ta, którą obdarza nas pies." /Konrad Lorenz/

Opublikowano
Dobrze mieć policję na forum :D

Do konca roku macie czlowieka z drogowki :mrgreen:

Wkoncu moge odejsc :norty:

Opublikowano
Ja tylko dodam, że aby OC "się skończyło", musi zostać wypowiedziane. Samo z siebie się nie skończy tak po prostu tylko dlatego, że upłynął termin. No chyba że składka nie została opłacona w całości, wtedy OC nie przedłuża się na następny rok.
Opublikowano
nie ma komplikacji robisz przeglad a potem idziesz na komende z umowa kupna po dowod Dobrze jak zaznaczycie w umowie, ze dowod jestna policji no i kolega pokwitowanie musi ci przekazac

A czy mam na to jakiś czas określony? Czy jak kupię np auto jutro to mogę iść po dowód z przegladem np za miesiąc albo dwa?

UWAGA!Brak dachu!

Opublikowano
Na pokwitowaniu jest wszystko napisane lepiej zadzwon i sie dowiedz bo powiem szczerze nie pamietam