Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Otoz mam taki problem, jak odpale samochod to wyraznie czuc benzyne. Mam ja w gazie takze musze troszke ja zagrzac aby przelaczyc na gaz. I przez caly ten czas czuc benzyne. Nie jest to taki zapach ze nie da sie jechac czy cos, ale wyrazne jest to, ze ucieka tylko nie wiem w jaki sposob. Gdy przelacze na gaz jest ok.

Mial ktos moze taki problem?? Moze to jakas uszczelka?

Z gory dziekuje

Opublikowano

Kolego jeżeli ten zapach czuć z pod maski to musisz sam popatrzeć

a jeżeli w spalinach to znaczy że ma za dużą dawkę prawdopodobnie nie pracuje sonda

Opublikowano
inaczej to powiem prawdopodobnie masz za bogata mieszanke paliwa.Powodem moze byc sonda lambda,podjedz sobie na najblisza stacje diagnostyki i niech ci sprawdza sklad mieszanki czy jest w normie czy jest przekroczona.Lub podlacz go do kompa bedziesz wtedy wiedzial czy jest oki.Nie zwiekszylo ci sie spalanie?
Opublikowano
Też tak miałem, okazało się, że oringi wtryskiwaczy te przy kolektorze troche puszczały. U mnie było to na wtryskiwaczu pierwszym od szyby więc ciężko dostrzec. Dodatkowo było to niemożliwe do zlokalizowania gdy silnik się rozgrzeje bo od razu odparowywało. U mnie było trochę widać, że pod wtryskiem aluminium kolektora było trochę mokre. Wymieniłem wszystkie i problem zniknął choć nie wiem w jaki sposób benzyna mogłaby się tamtędy wydostawać.
Opublikowano

Witam

Kolego możesz też sprawdzić pod kolektorem ssącym masz krótkie odcinki wężyków,łączniki,przejście z stalowych przewodów.

U mnie zparciał jeden i przepuszczał wtedy było czuć benzynę.

Spróbuj odpalić na benzynie i sprawdż te przewody,daj gazu pociągając za linkę,u mnie aż fontanna strzeliła.

Pozdrawiam

Daj znać co i jak.