Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Na samym początku zanim jeszcze zacznie ruszać na pedale sprzęgła czuję leciutkie bicie/pukanie. Inncyh problemów ze sprzęgłem nie zaobserwowałem. Czy to dwumas?
Największe forum maszyn budowlanych www.kopaczka.pl
Opublikowano
Zaczynam to czuć od minimalnego naciśnięcia do czasu, aż zacznie ruszać na połsprzęgle.
Największe forum maszyn budowlanych www.kopaczka.pl
Opublikowano

Może już sprzęgło lub dwumasa się kończyć... Ale to i tak wróżenie z fusów dopóki nie wyciągnie się sprzęgła na wierzch i nie zobaczy co w trawie piszczy...

Pzdr.

Opublikowano

Ja bym na twoim miejscu nic z tym nie robił...miałem podbny objaw w E34....zrobiłem na takim pedale chyba z 5tys. i poprostu pewnego pieknego dnia sprzegło zaczeło ciągnąc...

Wyjołem je i był pękniety docisk...wtedy wymieniłem cały komplet LUK za około 500,00 pln i był spokój...

W tej chwili tak naprawdę jak wyciągniesz skrzynie to za wiele nie zaobserwójesz (prawd. troche wyrobiony docisk i tyle)

Sprzegło jest hydraulincze wiec raczej nie zaleca sie wymiany pojedyniczych elementów bo później mogą ze soba nie współgrać prawidłowo...

wiec recepta...jeżdzić az całkeim padnie i wtedy wymiana kompletu ( docisk+tarcza+łożysko)

Opublikowano

U mnie też już lekko tarcza hałasuje i też trochę pulsuje pedał sprzęgła ale póki co jeżdżę dalej. Jak zacznie już bardziej dawać znaki wtedy wymienię wszystko. Jeśli będzie trzeba to i dwumasę.

Pzdr.