Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

http://motoryzacja.interia.pl/hity_dnia/news/polacy-kochaja-bmw,1409391

Ponad 4000 sprzedanych samochodów i spory wzrost sprzedaży. Zapewne bardzo dobrze sprzedają się auta z premium selection.

Prawo jest sztuką dobra i słuszności ;)

Moje BMW: F32 420d '14, E87 116i '07, a ponadto: F10 520xd '16, F20 118i '15 , X1 sdrive18i '12.

poprzednie: E61 520dT '08, E90 318i '10, E91 318d '07, E87 116i '05, E39 520i '00, E36 318i '93, E34 530i '89, E30 316 '86.

Moja przygoda z BMW od 1990r.

Opublikowano
A sie uwzieliscie :twisted: A mi sie X6 podoba i fajnie sie prowadzi :cool2:

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano
A sie uwzieliscie :twisted: A mi sie X6 podoba i fajnie sie prowadzi :cool2:

nie no,dla mnie tez x6 jest piekne,w kazdej wersji,a szczegolnie M :mrgreen:

Opublikowano

Sprzedają się dobrze X5 i X6 bo mają pełne odliczenie VAT. Kiedy byłem w Mcarsie zapytać o jakieś akcesoria, goście z Katowic odbierali dwie identyczne sztuki X5 z kratką :). Podobnie znajomy koleżanki skusił się na X6.

Pewnie seria 5 się też nieźle sprzedaje (sąsiad się niedawno skusił) - sporo widać ich na ulicach - chyba nawet więcej niż serii 3. Ale trzeba też wziąć specyfikę polskich konsumentów - jeśli kogoś stać na 160-170 tys. pln żeby wyłożyć na przyzwoicie wyposażone 320d to dołoży do 200 tys. pln i zakupi piątkę - tudzież rozważy piątkę z premium selection.

Zastanawiam się również ile sztuk BMW sprzedają w programie PS - chyba jest to jedyna firma, która na tak szeroką skalę prowadzi obrót samochodami "używanymi" poprzez swoich dilerów. A w Audi ani Mercedesie nie spotkałem się z tym. Jeszcze chyba tylko Volvo oferuje sporo używanych aut, ale w większości są to samochody demonstracyjne, a nie z programów pracowniczych, służbowe BMW czy też z wynajmu długoterminowego.

Moje BMW: F32 420d '14, E87 116i '07, a ponadto: F10 520xd '16, F20 118i '15 , X1 sdrive18i '12.

poprzednie: E61 520dT '08, E90 318i '10, E91 318d '07, E87 116i '05, E39 520i '00, E36 318i '93, E34 530i '89, E30 316 '86.

Opublikowano

Cała ta "nowa" gama modeli BMW zupełnie do mnie nie przemawia...

Modele E36,E38, E39, E46 były takie piękne - aż dziwne że BMW zrezygnowało z takich dobrych wzorców jakie przecież sami wypracowali...

A cały ten nowy design się kupy nie trzyma... :mad2: :mad2:

Opublikowano

Modele E36,E38, E39, E46 były takie piękne - aż dziwne że BMW zrezygnowało z takich dobrych wzorców jakie przecież sami wypracowali...

Napisz list-zażalenie do BMW w Monachium - pewnie zrezygnują z rewelacyjnej sprzedaży aktualnych modeli i przywrócą specjalnie dla Ciebie poprzedni design...

Sprzedam Hondę Civic Sport 1.4, salon PL, bezwyp., I właściciel, 80 tys. km - info PW
Opublikowano

...wcale tego nie oczekuję - to tylko moje zdanie na temat aktualnego designu marki

Freude am Fahren gdzieś się tutaj zagubiło niestety...

Dołącz więc to jednego z dziesiątek wątków o wyglądzie BMW, ten jest o wynikach sprzedażowych. Mod.

Opublikowano

Napisz list-zażalenie do BMW w Monachium - pewnie zrezygnują z rewelacyjnej sprzedaży aktualnych modeli i przywrócą specjalnie dla Ciebie

poprzedni design...

dokladnie.nie rozumiem tych wszystkich,ktorzy narzekaja na design bmw.to kim sa ci ludzie ktorzy je kupuja?,nawet w polsce??,bo przeciez nikt ich nie kupuje tylko ze wzgledu na pelne odliczenie podatku vat.

Opublikowano

Wczoraj rozmawiałem ze znajomym, ktory kupił GL. Grubego.

Serwis mercedesa nie może sobie dać z nim rady. Coś z przodu stuka. Wymieniono piastę, kilka elementów zawieszenia i ukladu kierowniczego, przy okazji zepsuto i uszkodzono tapicerke skórzaną na desce rozdzielczej. Nadal stuka.

Powiedzial. Nigdy więcej.

Ma starego, dużego Land Cruisera i tam nie naprawiał nic, a ma zrobione ponad 250kkm. Kupowal z drugiej ręki.

Tak więc w mercedesie bez zmian.

Acha. Jeszcze padły wtryskiwacze, świeca żarowa i jakieś drobiazgi. Żenada.

Auto jeszcze 100kkm nie ma.

Opublikowano

...Gdzie się podziały te solidne, niezniszczalne niemieckie auta :?: (piszę to jako miłośnik niemieckiej motoryzacji)

Teraźniejsze samochody zaczynają niestety coraz bardziej przypominać zabawki mające wytrzymać 1-2 lata użytkowania...liczy się ilość - nieważne czy to Niemiec czy Japończyk...

Czy to znak naszych czasów? - bo staje się to powoli normą bez względu na markę (pomijam całkowity "hi end" w stylu Porsche)

Opublikowano
...Gdzie się podziały te solidne, niezniszczalne niemieckie auta

Wyladawaly w polsce :mrgreen:

Bo niemca nie oplacalo sie zlomowac :norty:

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano

Coś w tym jest; przeglądając nasze forum, dominuje lament: to mi padło, pomocy, nie zapala, nie gaśnie, nie skrzypi, nie zapala, nie otwiera, albo za mocno sie otwiera, itd. itp.

Ktoś ładnie napisal, że dominująca część Forumowiczów całymi soba chca mieć wymarzoną furę, nie patrząć na boki, że auto ma po X lub ponad 10 lat.

Oczekują, że trafili 10 letnią okazje z przebiegiem 80kkm i Pana Boga za nogi złapali.

A tu [FUX - regulamin!!! MOD].

Maja odpicowany szmelc za furmanke kasy i ciężarowkę kasy do wsadzenia.

Najpierw we lbach musi sie ludziom przestawić, aby nie napalać się, z myslą, że jakoś to będzie.

Później są lzy, lament i zaciskanie pasa. Ale co tam. Bawara, OOOO, Merol, Prosie na podwórzu ma stac i basta.

Dopóki taki sposob myslenia będzie przeważał, dopóty różni szarlatani beda kasę trzepać na marzeniach, na które większośc nie stać.

Jedna rada.

Dozbierać, kupić nowsze z prawdziwym przebiegiem, o sprawdzonej historii serwisowej, wszelkie okazje odrzucić.

Zostawić okazyjny szmelc pt. od kobiety niepalacej w sporcie księdza kochanki i rozpatrywać oferty z górnej półki cenowej.

Wtedy prześwietlać i dokonywac wyboru.

Co z tego, że jest "okazja" za 50kpln, skoro egzemplarz jest krzywy, zespawany z przystankiem, ale za 50 dych.

Wolę dac 70kpln i mniej więcej wiedzieć, czego sie spodziewać, zamiast płakać nad tym pierwszym!

Opublikowano

To akurat prawda - dobry samochód musi odpowiednio kosztować - okazje w tym biznesie nie istnieją

A ci co wierzą w "okazje" potem płaczą i płacą :duh:

Jeśli ktoś ma 18tys zł to niech sobie kupi ładną Astrę 2, a nie porywa się na BMW E46 czy Mercedesa W210...taka jest rzeczywistość, której niestety jeszcze wielu ludzie w naszym kraju nie rozumie...

Opublikowano
...Gdzie się podziały te solidne, niezniszczalne niemieckie auta

Wyladawaly w polsce :mrgreen:

Tu akurat miałem na myśli produkcję aktualnie schodzącą z taśm... :D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Za co Ty chcesz złomować jakiegoś biednego niemca? ;)

Opublikowano

Zastanawiam się również ile sztuk BMW sprzedają w programie PS - chyba jest to jedyna firma, która na tak szeroką skalę prowadzi obrót samochodami "używanymi" poprzez swoich dilerów. A w Audi ani Mercedesie nie spotkałem się z tym. Jeszcze chyba tylko Volvo oferuje sporo używanych aut, ale w większości są to samochody demonstracyjne, a nie z programów pracowniczych, służbowe BMW czy też z wynajmu długoterminowego.

W tych 4000 aut zawierają się równierz samochody PS. Taki mały trik.

No i jeszcze pewnie "kilka" sztuk pojechało za granicę z początkiem roku.

www.bmw-uzywane.com

http://img115.imageshack.us/img115/7632/88263882bl9cn0.jpg

M3 3.0 E36 '95 Turbo - okolice 500 KM

Opublikowano

W tych 4000 aut zawierają się równierz samochody PS. Taki mały trik.

No i jeszcze pewnie "kilka" sztuk pojechało za granicę z początkiem roku.

A więc to jest ta kreatywna księgowość w wykonaniu BMW, o której słyszałem na wykładach ;) Niemniej to dobrze - bo już się zmartwiłem, że jeszcze więcej nowych BMW na ulicach się pojawiło :)