Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam,zacznę od początku,mam e32 735i problem jest od kiedy wymieniłem sonde i komp. sterujący.Jak kupiłem bmke to chodziła na sterowniku też od 3,5l ale w wersji automat i bez sondy lambda i przed założeniem gazu musiałem wymienić na sterownik manual i z sondą.Sonde mam od Opla ale tez 4 przewody niby wszystko działa jak podpinali w warsztacie pod kompa a osiągi spadły i nie wiem co robić? proszę o pomoc
Opublikowano

Nie wiem jaka jest różnica w kompie, ale sonda napewno może Ci obniżyć osiągi, w mojej sondzie padła grzałka, nie odczuwałem nic oprcz nieco podwyższonych obrotów, po wymianie sondy nieznacznie, ale przyśpieszenie sie ciut pogorszyło.

Nie dobieraj sondy na podstawie ilości kabelków, tylko z katalogu. Sprawdź po numerach katalogowych czy ta sonda co masz posuje do Twojego samochodu.

• Członkowie klubu
Opublikowano
...i przed założeniem gazu musiałem wymienić na sterownik manual i z sondą.Sonde mam od Opla ale tez 4 przewody niby wszystko działa jak podpinali w warsztacie pod kompa a osiągi spadły i nie wiem co robić? proszę o pomoc

A jaki gaz założyłeś? IV generacje czy coś tańszego? Jak tańszą instalację to "kop" mógł zniknąć... Spadek mocy może być nawet o 30% jak instalacja założona kiepsko...

Pozdrawiam

Bastek

Kiedyś: E21 315 '83, E34 520i '90, E34 525iA '92, E36 316i '95, E30 318iT '93, E46 325xi Touring, E91 325i

Opublikowano
Nie no, ja rozumiem, że oby porównanie było miarodajne, to musi sie to odbywać na tym samym paliwie, inaczej ta dewagacja jest pozbawiona sensu...
Opublikowano
...i przed założeniem gazu musiałem wymienić na sterownik manual i z sondą.Sonde mam od Opla ale tez 4 przewody niby wszystko działa jak podpinali w warsztacie pod kompa a osiągi spadły i nie wiem co robić? proszę o pomoc

A jaki gaz założyłeś? IV generacje czy coś tańszego? Jak tańszą instalację to "kop" mógł zniknąć... Spadek mocy może być nawet o 30% jak instalacja założona kiepsko...

Osiągi spadły jeszcze prrzed zagazowaniem