Skocz do zawartości

Kick down

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Czy jest to normalne, że po wciśnięciu kick down zwłoka w przyśpieszeniu jest nawet 1 sekundy, czasami zrzuci bieg i od razu przyśpiesza a czasami zastanawiam się kiedy w końcu ruszy, czym to jest spowodowane.

Edytowane przez MajorRz

Opublikowano
  • Autor
Mój błąd ale już poprawiony :oops:
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

1. Moze byc to spowodowane, ze czesto wciskales kick down a nastepnie odpuszczales. Pedal gazu w e39 ma cos takiego jak pamiec, wiec jesli wywiniesz mu taki numer kilka razy to sie potem juz nie bedzie chcial nabrac.

2. Jak kick-downujesz z tego co wiem znacznie wzrasta cisnienie oleju w skrzyni, jesli przedtem jezdziles spokojnie musisz troche poczekac.

Mysle, ze 1 sekunda to max. Jesli bedzie cos duzej to juz przegiecie. Mozna w jakis sposob wymazac pamiec pedalu gazu, ale nie pamietam jak, chyba za pomoca kickdowna wcisnietego podczas przekrecania kluczyka. Poszukaj... :search:

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

Opublikowano
  • Autor
Dzięki mcmt spróbuje wymazać pamięć zobaczę co się będzie działo dalej .
Opublikowano
albo przyczyna jest zaworek przy turbinie.koszt nie jest wielki jakies 200 zeta org pierburga
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Wymazałem pamięć, po dłuższej obserwacji mogę powiedzieć, że mi pomogło :D

Pamięć wymazałem tak jak pisze wyżej.

Opublikowano
Czyli żeby zrobić reset pamięci, to trzeba przekręcić kluczyk na poz. 1 trzymając gaz w podłodze?
Opublikowano
  • Autor
Ja przekręciłem kluczyk aż się kontrolki zapaliły więc pozycja nr 2
Opublikowano
po wykasowaniu pamieci skrzyni, rozumiem ze wraca ona do ustawien fabrycznych, a czy p otej operacji trzeba jakos samemu nauczyc czyli pojezdzic spokojniej żwawiej pokatowac?? czy po takim skasowaniu pamieci mozna uzyskac nizsze spalanie??
Opublikowano
  • Autor
Spalania nie sprawdzałem, po wykasowaniu jeździłem raczej spokojnie ale kiedy trzeba było użyć kick down działał od razu praktycznie zero zwłoki, czyli to co chciałem uzyskać uzyskałem ( na szczęście była to tylko pamięć )