Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzis pozyczylem dla proby E91 325d.

Zaobserwowalem trzeszczenie zawieszenia (silnika?) przy przejezdzaniu prze spiacych policjantow. :shock:

Czy ktos z Was sie z tym spotkal? Jest takie lup, lup ale nie w formie metalicznego walniecia tylko skrzeczenia.

Beste Maschine der Welt
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
to prawdopodobnie odboje amortyzatorów albo jakieś inne gumy w przednim zawieszeniu. powszechna niedogodność w e87 i e90. ja mam to w jednym i drugim
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja stawiał bym raczej na plastykowe płetwy wystające z zabudowy podłogi (oczywiście od zewnątrz).
Opublikowano
Tak jak napisał Karbo-efekt się wzmacnai gdy wszystko namoknie od wody (deszczu).Miałem to w e87 sprzed liftu.

MIKE

"Pokazał taki międzynarodowy gest pokoju i przyjaźni, środkowym palcem" M.Sokół o geście Nicka Heidfelda :-)

Opublikowano
A może to te uszczelki nieszczęsne w drzwiach?

Pzdr.

O co chodzi z uszczelkami w drzwiach? To one tak trzeszczą? Bo u mnie w aucie hałas (trzeszczenie - skrzypienie) dobiegający z okolic boczków drzwiowych jest IMO niegodny segmentu premium :?

Pozdrawiam

Alek

Opublikowano (edytowane)

No niestety ale to częsta przypadłość w BMW serii 3.

Tak też miałem w E46 a teraz mam w E90.

Czasami faktycznie coś w tym jest jak jest auto niewysuszone to czeszczenie wtedy zdarza się częściej.

Edytowane przez klagosz
Opublikowano

Skrzypią uszczelki, masakra ogólnie, żeby tak skrzypiało w aucie tej klasy. W E46 u mnie było ciuchutko a w E90 schyłaś zdecydowanie bardziej.

Pzdr.

Opublikowano

Dziwne ze u ciebie w E46 nie było tego bo u mnie zdecydowanie bardziej "czeszczało".

A teraz mimo że mam sportowo zestrojone zawieszenie czyli większa sztywność to jest tak że albo czeszczy albo wcale.

Tak na 10 wyjazdów w trase 1 cała w "czeszczeniach".

Opublikowano
Witam, u mnie również występuje trzeszczenie w okolicach uszczelki prawych drzwi pasażera, w szczególności przy przejeżdżaniu przez progi zwalniające. Dodatkowo trzeszczał prawy cupholder, ale po oklejeniu dookoła cienkim filcem przestał.
Opublikowano
Dziwne ze u ciebie w E46 nie było tego bo u mnie zdecydowanie bardziej "czeszczało".

A teraz mimo że mam sportowo zestrojone zawieszenie czyli większa sztywność to jest tak że albo czeszczy albo wcale.

Tak na 10 wyjazdów w trase 1 cała w "czeszczeniach".

W e46 miałem sport zawiechę i w e90 też mam ale serio w e90 jest to bardziej uciążliwe, to 'czeszczenie' ;) W e46 była ciszam. Ale raz na jakiś czas w e90 jest spokój, cholera wie o co kaman :)

Muza głośniej i jest dobrze ;)

Pzdr.

Opublikowano
Próbowaliście smarować czymś te uszczelki? Kiedyś na zimę zabezpieczało się je chyba jakąś wazeliną?

Pozdrawiam

Alek

• Zarejestrowani
Opublikowano
Dokładnie to Wazeliną techniczną, bo ona nie posiada w sobie wody. Można też jakimś smarem teflonowym.

b4c4c1867b858a60.jpg.30a4296d964cadcc5bbee45deeb1292d.jpg

OFICJALNY ZEWNĘTRZNY PARTNER BMW AG

Chiptuning Programowanie Carplay Kodowanie Diagnostyka BMW AOS

Tel. +48-790-465-462

https://www.facebook.com/Codemybimmer

https://www.instagram.com/codemybimmer

Opublikowano
Jak ten silikon? Pomaga?

Pozdrawiam

Alek

Opublikowano
czesc, u mnie tez bylo "glosno", profesjonalne smarowidla do uszczelek dawaly rade ale na krotko, pomogl "tlusty" krem nivea :) , poszlo cale opakowanie ~200ml ale od 3 miesiecy jest CISZA !!!!!!

było:

E87, 120d, 2004, chip: 191KM/437Nm - 2004-2007, 30 miesięcy funu z jazdy :)

E91, 320d, 2007, chip: 193KM/406Nm - 2007-2010, 30 miesięcy czołgania się z "A" do "B" :(

E90 LCI, 330d, 2010, chip: 286KM/600Nm - 2010-2013, 42 miesiące przyjemności z skromności :cool2:

Opublikowano
Posmarowałem silikonem w sztyfcie. Nie pomogło, może odrobinę :(

Pozdrawiam

Alek

Opublikowano
czesc, u mnie tez bylo "glosno", profesjonalne smarowidla do uszczelek dawaly rade ale na krotko, pomogl "tlusty" krem nivea :) , poszlo cale opakowanie ~200ml ale od 3 miesiecy jest CISZA !!!!!!

Smarowałes same gumowe czy te samszowe/wykończeniowe też?

Opublikowano

Smarowałes same gumowe czy te samszowe/wykończeniowe też?

czesc, polecialem wszystko: zamsz, guma, plastik, bylo grubo, bialo i tlusto, krem wsiakl dopiero na nastpeny dzien ale teraz jest OK, polecam

było:

E87, 120d, 2004, chip: 191KM/437Nm - 2004-2007, 30 miesięcy funu z jazdy :)

E91, 320d, 2007, chip: 193KM/406Nm - 2007-2010, 30 miesięcy czołgania się z "A" do "B" :(

E90 LCI, 330d, 2010, chip: 286KM/600Nm - 2010-2013, 42 miesiące przyjemności z skromności :cool2:

Opublikowano

Dzieki za info.

Spróbuje tego kremu bo w e46 próbowałem silikonów, smarów do uszczelek i innych i nic nie pomagało a w e90 nie chce dziadostwa tłustego robić bo tylko kurz w tym siada.

Jak się zrobi pogoda do wysuszę moja bunie i nasmaruje :mrgreen:

Opublikowano
Podwoiłem dawkę :D Poleciałem drugi raz (na grubo) silikonem w sztyfcie i jest lepiej :D Jutro potroję :8)

Pozdrawiam

Alek

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja spryskuję na zimę wszystkie uszczelki, nie wiem jak w E90, ale w E46 na dolnej krawędzi drzwi też jest uszczelka. Nie mam problemów z piszczeniem/trzeszczeniem.

pozdrawiam

Paweł