Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
czy ktoś może wie czy do ustawienia geometri konieczne jest obciążenie auta cieżarkami?? (prawie 300kg)
Opublikowano
Nie wiem dokladnie jakie ma byc to obciązenie ale być musi. Warsztaty powinny mieć program do Beemek i tam jest dokladnie opisane gdzie w aucie rozmieszcza sie odwazniki i ile.
Opublikowano
ok, dzięki za info - rozumiem że jeśli ustawi się bez niego to będzie źle?
Opublikowano
ok, dzięki za info - rozumiem że jeśli ustawi się bez niego to będzie źle?

Musi być obciążenie inaczej pomiar będzie zły/niedokładny i ogólnie musi być obciążenie ;)

Pzdr.

Opublikowano
pojechalem zrobili ale wyszło mi że mam nieprawidłowe pochylenie przednich kół i że nie da się go regulować lewe 0,13` a prawe -0,48` :( czy ktoś ma jakiś pomysł co może być nie tak - coś krzywe może być czy co?? norma jest chyba 0,08` do - 0,38
Opublikowano
pojechalem zrobili ale wyszło mi że mam nieprawidłowe pochylenie przednich kół i że nie da się go regulować lewe 0,13` a prawe -0,48` :( czy ktoś ma jakiś pomysł co może być nie tak - coś krzywe może być czy co?? norma jest chyba 0,08` do - 0,38

Pojedź w tym przypadku do jakiegoś blacharza, warsztatu, który zajmuje się rozbitkami. Być może Twoje auto miało powypadkową przeszłość, trzeba sprawdzić czy wszystko proste, itd..

Pzdr.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Równie dobrze mógł ktoś wpaś w dużą dziurę i masz skrzywione mcpersony albo dolne mocowanie amora jest coś nie halo. W każdym nowszym aucie kątów sie już nie ustawia w przednim zaiweszeniu, niestety ... ale równie dobrze może być auto po dzwonie i są ciut źle wspawane kielichy.
Krzysztof
Opublikowano
auto było rozbite bo sam w tym uczestniczyłem - i to właśnie po naprawie nie chce się ustawić żeby było ok, tyle tylko że z tej strony z której się, że tak powiem, bardziej nie zgadza nic nie było robione/uszkodzone :( podjade do warsztatu żeby sprawdzili czy wszystko jest proste na pewno bo po w czasie wypadku rozwaliłem wszystkie felgi więc może np amortyzator się skrzywił albo coś a nic poza wahaczami nie wymieniałem:(
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam,

odgrzewam temat bo zauważyłem delikatne ząbkowanie jednej z letnich opon. Miałem ustawianą zbieżność w lipcu 2009 r., ale bez obciążeń, a warsztat nie miał danych dla e90 i raczej w swojej okolicy nie znajdę takowego, stąd moja prośba, proszę o podanie prawidłowych nastawów zawieszenia dla e90 tki.

Pozdrawiam

Opublikowano
Koledzy, obciążenia to się wrzucało do E36, E34, E32 itp. W E90 nie ma takiej potrzeby, wystarczy program który ma fabryczne dane, wpisuje się wielkość kola, odległość rantu felgi od rantu błotnika i wsio... I nie ma potrzeby tachania worów z piachem :P
Opublikowano
Koledzy, obciążenia to się wrzucało do E36, E34, E32 itp. W E90 nie ma takiej potrzeby, wystarczy program który ma fabryczne dane, wpisuje się wielkość kola, odległość rantu felgi od rantu błotnika i wsio... I nie ma potrzeby tachania worów z piachem :P

Witam,

ma ktoś te fabryczne dane zbieżności please?

Pozdrawiam

Opublikowano
obciążyć auto może i mozna, najlepiej zrobić to tak aby kierowca siedział za kierownicą i w okolicy przedniego fotele ok 50 kg ale nigdy nie słyszałem aby do auta pakowac 300 kg. Znaczna większosć punktów usługowych, które ustawiaja zbieżność robi to na nieobciążonym aucie.

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

z tego co udało mi się dowiedzieć, to e90 powinno być obciążone ok. 70 kg w w miejscu kierowcy, 70 kg pasażer, bagażnik ok. 20 kg, pełny zbiornik paliwa.

Pytanie do krajanów, gdzie w naszym lubelskim województwie robią tak zbieżność, bo chętnie bym skorzystał z takiej usługi.

• 1 miesiąc temu...