Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie, mam kolejny, tym razem maly problem. Jako ze dwie lampy swiecily mi dosc blisko pojechalem w koncu na regulacje ich wysokosci (ksenon, samopoziomowanie dziala, bo widac jak po wlaczeniu ida do gory), jednak na stacji diagnostycznej niemile zaskoczenie...

Prawa lampa (od pasazera) spokojnie dala sie kluczem wyregulowac na zadana wysokosc, natomiast ta po stronie kierowcy (bodajze o ile dobrze pamietam zamiennik DEPO) juz nie, w ogole nie reaguje na krecenie wysokoscia. Tutaj moje pytanie: jak to naprawic? Czy jest tam jakis skomplikowany mechanizm regulujacy wysokosc czy jak to wyglada?

Diagnosta po prostu wlozyl klucz w miejsce do regulacji (blizej wewnetrznej pojazdu), kreci gora i nic, kreci dol i nic, lampa a raczej wklad jak sie go wezmie w rece lata gora dol..

Pomozecie?

Opublikowano

W ori lampach jest częstym problemem uszkodzenie łącznika regulacji z odbłyśnikiem lampy pewnie masz to samo uszkodzone na allegro to wygląda tak

http://moto.allegro.pl/item838308370_bmw_5_e39_element_regulacji_lifting_okazja.html

Nie wiem dlaczego ale bardzo często to pęka. Z tego co pamiętam to są 2 sztuki na lampę. Tylko jak masz lampy nie oryginalne to ciekawe czy będą pasować.

Opublikowano
samopoziomowanie dziala kolega napisal!!! a moze te lampy sa pod anglika??? taka moja mala sugestia!!!

ONLY BMW...!!!

ex:

e21 318i

e28 524td

e39 523i

e39 530d

jest:

e36 316i

e39 540i

Opublikowano
heheh a co za roznica czy pod anglika czy nie? Bo nie widze kompletnie zwiazku z tematem, to tak jakbys mi napisal "lampa sie nie podnosi, zmien buta"
Opublikowano

Na 100 % wyskoczyła kulka od śruby regulacyjnej z prowadnicy reflektora ( jesli masz po liftową wersję to bedziesz miał problem żeby to naprawić lampy są trudno rozbieralne

Mam też taki problem może ktoś będzie znal rozwiązanie.

Jak ustawić programowo żeby lampy świeciły wyżej ( srubami juz sie bardziej nie da). Autopoziomowanie po właczeniu świateł podnosi je max do góry i max na dół więc podnieść się wyżej może ale zawsze ustawia je nie tylko moim zdaniem trochę za nisko.

Może ma ktoś sposób jak to ustawić programowo żeby świeciły wyżej?. Mam inpe i disa

Opublikowano

jak używasz INP'e i DIS'a to powinieneś wiedzieć że elektronicznie się nie da - tylko manualnie

najlepiej wymienić regulatory wysokości lamp (najczęściej padają)

nawet jeśli widac ze xenon się "rusza" może nie do końca wskazywać poprawną wysokość

w dziale zrób to sam jest opisana wymiana regulatorów

GOLD CZEJJJN