Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Po podłączeniu Beci pod kompa pokazało mi dwa błedy.

http://img44.imageshack.us/img44/2955/bledyw.th.png Ten 31 to stepping motor defect - wstepna wada silnika . A ten 32 reserve block 3 - blok rezerwy(?) Czy ktoś wie z czym to może być związane? Wiem że te błędy aktualnie nie występuje ale ciekawie mnie to.

Jakby ktoś mógł rzucić okiem na te parametry głownie chodzi mi o przepływomierz. Czy są gdzieś dostępne prawidłowe parametry (przpepływki, ciśnienie doładowanie itp.), chodzi mi o jakiś program?

Na wolnych obrotach

http://img513.imageshack.us/img513/3127/przepywomierzwolneobrot.th.png

Przy ok 1500obr/min.

http://img204.imageshack.us/img204/8343/przepywomierzok1500obrm.th.png

Z góry dziękuje za jakiekolwiek wskazówki, podpowiedzi ponieważ jestem "świeżakiem" w tym temacie. Pozdrawiam!

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Podłączam się do tematu mam dokładnie te same błędy

E R R O R M E M O R Y R E P O R T

Date: 12/20/09 15:51:55

ECU: LSZ_2

JobStatus: OKAY

Variant: LSZ_2

RESULT: 2 errors in error memory !

31 stepping-motor defect

Error frequency : 1

Error not present

32 reserve block 3

Error not present

Szperam po google i nic nie na razie nie widzę.

Opublikowano
Podłączam się do tematu mam dokładnie te same błędy

E R R O R M E M O R Y R E P O R T

Date: 12/20/09 15:51:55

ECU: LSZ_2

JobStatus: OKAY

Variant: LSZ_2

RESULT: 2 errors in error memory !

31 stepping-motor defect

Error not present

32 reserve block 3

Error not present

Szperam po google i nic nie na razie nie widzę.

panowie lsz to w e46 coś jak lcm a dokładnie Light switch center i błędy te nie tyczą się silnika samochodu tylko oświetlenia a dokładnie sterowania wysokością świecenia świateł stepping-motor silnik krokowy ale ten od regulacji lamp błąd pojawił się tylko raz i w tej chwili nie występuje , blok rezerwy też wystąpił tylko raz

skasuj je i zobacz kiedy przy włączaniu-wyłączaniu lub regulacji zasięgu lamp powstaje ten błąd

dodatkowo możesz wejść w odczyt statusu elementów wykonawczych i zobaczyć jak zachowują się wartości na poszczególnych elementach

Jakby ktoś mógł rzucić okiem na te parametry głownie chodzi mi o przepływomierz. Czy są gdzieś dostępne prawidłowe parametry (przpepływki, ciśnienie doładowanie itp.), chodzi mi o jakiś program?

przeszukaj dokładnie forum a dowiesz się że inpa przy silnikach m47 i dde 3.0 właśnie tak pokazuje parametry przepływomierza i nie ma tu nic po za normę mimo że inpa pokazuje wykrzyknik

dokładniejszym programem jest dis i w disie możesz zrobić test przepływomierza dokładniej tak samo test ciśnienia doładowania

Opublikowano

Dziękuje Panowie za pomoc. To by się zgadzało bo ostatnio silniczek regulacji wysokość lamp coś szwankował.

Jeszcze raz dzięki i miłego świętowania.

• 1 rok później...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam forumowiczów...

Co do błędu 32, tyczy się on blokady silniczka regulacji reflektora. Przerobiłem temat ostatnio, bo podczas aktywacji świateł dziennych, komputer z nieznanych przyczyn opuścił lewy reflrktor na sam dół i tam go zablokował. Przy włączaniu świateł działał tylko prawy silniczek, lewy stał w miejscu. Po odczytaniu błędów w module LSZ pojawiły sie błędy 31 i 32. Po ich wykasowaniu, komputer odblokował lewy silniczek i teraz działa on poprawnie :)

Pozdrawiam...

• 1 rok później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Witam. Dzis podłączyłem moją bunie pod INPA i w module LSZ były 3 błędy i jeden nie wiem co oznacza.

14 diagnose-lead U12/1 defect czy wiecie co on oznacza ?

31 stepping motor defect to pewnie ten silniczek o którym pisaliście ze jest zblokowany

33 VHAC front load sensor break ten tyczy sie przedniego czujnika zasiegu xenonów

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii