Skocz do zawartości

[E36] Którędy kable od aku.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam zamiar podpiąc wzmacniacz i musze pociągnąc kabel zasilający z aku do bagaznika. Czy ktos z was puszczał juz kable? Którędy to najlepiej zrobic??
Opublikowano
w E36 to banalnie proste bo właśnie aku jest po prawej stronie w bagażniku - sam miałem wzmacniacz w E36 i to co mi się podobało to brak konieczności kombinowania z okablowaniem :mrgreen:
http://www.maszty-flagi.com/bmw/E39_forum.jpg
Opublikowano
  • Członkowie klubu

Spokojnie Panowie :)

Nie każde E36 ma akumulator w bagażniku... :wink:

Myślę że loks właśnie ma pod maską skoro zadaje takie pytanie...

Pozdrawiam

Bastek

Kiedyś: E21 315 '83, E34 520i '90, E34 525iA '92, E36 316i '95, E30 318iT '93, E46 325xi Touring, E91 325i

Opublikowano

bo 4 cyl maja pod maska :cool2:

a 6 cyl maja w bagazniku :cool2:

POSPOLITUS MANIAKUS BEEMWUUS
Opublikowano
loks napewno wie gdzie ma akumlator :wink: ,ja miałem to szzcescie i mam akumlator z tyłu weszło 1 m kabla.powinienes puscić kable tunelem
Opublikowano
  • Autor

Luuudzie za kogo wy mnie macie :P Aku nie mam w bagazniku a pod maską i musze ciągnąc kabel przez całe auto a to juz wymaga troche wiecej pracy :)

No co nikt nie puszczał kabli spod maski do bagaznika?? Chyba bede musial sam na to wpasc.

Opublikowano

Ja mam w iS'ie puszczony pod dywanikem. Wyjołem fotel i wepchnołem pod dywanik. Pod schowkiem obok kompa jest przelotka która wychodzi pod podstawą akumulatora! w Tylnej przegrodzie też są przelotki.

Nie puszczaj Chinch obok zasilającego ani progami bo będzie wyło!!!

Yaiek
Opublikowano
  • Autor
A jaką proponujecie grubość kabla zasilającego??
Opublikowano

Jak najgrubszy na jaki Cię stać.

Jak daswz za cienki to będzie charczeć przy głośnym słuchani i grozi spaleniem tranzystora w przetwornicy wzm.

Ja przy mocy 4x35W (RMS) mam 8mm ale mógłby być grubszy.

Napisz jaki masz wzm.

Yaiek
Opublikowano
  • Autor
Narazie mam jakiegoś paścia o tajemniczo brzmiącej nazwie BENZER ;);) Ale mam nadzieje to keidys wymienic. I ma uwaga: 850 wat :lol: