Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy jest jakies niebezpieczenstwo jak mi wali z tylu zolysko?? slychac dosc glosne tluczenie i nie wiem czy wymiana moze troche poczekac czy moze mi sie cos urwac podczas jazdy
Opublikowano

witam

Wszystko zależy od tego jak kto jezdzi i od tego ile potrwa to twoje "troche"

Na twoim miejscu zajechał bym odrazu na warsztat,co jak co ale bezpieczeństwo najważniejsze.

Opublikowano
Dokładnie tak jak kolega wyżej, łożysko huczy i to owszem może poczekać, a jeśli Ci tłucze to opisz to dokładniej, czy tłucze cały czas, czy np przy hamowaniu czy jak?
Opublikowano
tzn. bylem u mechanika i mowil ze lozysko bo kolo ma lekki luz i moze jednak masz racje ze ono huczy i to przy jezdzie zle to okreslilem ze tlucze w srodku to slychac. Koszt lozyska ok 160 zl :/ no i plus robocizna i nie wiem czy to zawyzona cena bo juz u niego robilem rozrzad tzn. wymiana lancucha napinacz 3 slizgi (prowadnice) zebatke uszczelka pod glowica i 2 tloki i skasowal mnie 1800 takze nie wiem czy to drogo i czy za lozysko sobie duzo wola czy sa inne ceny bo mowia ze jednak to troche duzo wiec sie zastanawiam nad wymiana u niego