Skocz do zawartości

obroty spadają i gaśnie, po dodaniu gazu strzela E36,316,94r

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Po uporaniu się z pompą paliwa, wszystko było ok lecz pewnego ranka przy próbie odpalenia, obroty spadają i gaśnie, po dodaniu gazu strzela z wydechu. Ma ktoś jakiś pomysł czym to jest spowodowane ?

Opublikowano
Kable wymieniłem(są minimalnie dłuższe) i nadal bez zmian, odpali i zaraz zgaśnie a po dodaniu gazu strzela.Przy próbie jazdy brak mocy... Ma ktoś jeszcze jakieś pomysły. Za pomoc dzięki
Opublikowano

Może to pomoże, po wymianie kabli wykręciłem świece i przeczyściłem szczotką drucianą. Samochód odpala bez dodawania gazu, chodzi "mało wiele"(nie gaśnie) obroty są na poziomie 1 tys. po dodaniu gazu strzela i gaśnie...

Ma ktoś jakieś pomocne rady ?? może ktoś spotkał się z takim problemem ??

Opublikowano
dzieje Ci sie to jak silnik jest rozgrzany czy zimny???

Nie ma różnicy czy jest rozgrzany czy zimny, cały czas te same objawy

Może to świece ? jak wykręciłem były czarne ...

Opublikowano
Jak czarne to zła mieszanka :? Odłącz przepływke i odpal zobaczysz co będzie.Cały dolot do przeglądu.Jak kolega wyżej radzi może być czujnik położenia lub jeszcze czujnik na kablu cylindra(jego też możesz odpiąć i zobaczysz). Ale najlepiej to pod kompa się podpiąć i zobaczyć co pokazuje,ale błędów będzie co niemiara napewno,ale może zobaczysz usterkę.
"Nieudana Operacja To Połowa Udanej Sekcji"
Opublikowano
Jak czarne to zła mieszanka :? Odłącz przepływke i odpal zobaczysz co będzie.Cały dolot do przeglądu.Jak kolega wyżej radzi może być czujnik położenia lub jeszcze czujnik na kablu cylindra(jego też możesz odpiąć i zobaczysz). Ale najlepiej to pod kompa się podpiąć i zobaczyć co pokazuje,ale błędów będzie co niemiara napewno,ale może zobaczysz usterkę.

Czemu ma być dużo błędów ? jeszcze tydzień temu chodził jak marzenia aż nagle i jest to co tutaj pisałem ,a co do podjechania na komputer to niema za bardzo jak bo straszny brak mocy... może jednak świece to są(były czarne, ale były długo nie wymieniane) ? odepnę ten kabel i zobaczę co będzie. Ma ktoś jeszcze jakieś pomysły ?