Skocz do zawartości

Jak odlaczyc swiatla awaryjne zeby byly kierunkowskazy???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!!!

Mam taki problem iz wlaczaja mi sie same awaryjne swiatla :( Nie wiem czym to jest spowodowane, ale jak obciaze instalacje roznymi urzadzeniami elektrycznymi to przestaja migać, wiec pewnie jakies zwarcie gdzies sie robi...ale nie mam pojecia gdzie. Czasami wlaczaja sie zaraz po odpaleniu samochodu albo po przejechaniu kilku metrow, a mozna tez przejechac trase 400 km i nic sie nie dzieje.

Wiecie moze co zrobic zeby odlaczone byly awaryjne ale działały kierunkowskazy?? Gdzie sa bezpieczniki od instalacji do przyczepki??

Opublikowano
Niestety po wyjeciu wlącznika dalej działają. Włącznik i przekaźnik sprawne bo wyciagalem z bety brata i bylo to samo :/
Opublikowano
Mam taki problem iz wlaczaja mi sie same awaryjne swiatla :(

A sprawdź wyłącznik pod tylną kanapą nad akumulatorem - ztcp czasem on miesza z awaryjkami.

Pozdrawiam :

Zdzichu

Opublikowano
Masz gdzieś zły styk masy! Przerabiałem to w Mercedesie, po otwarciu drzwi sie cuda działy, bo obwód prądu sie zamykał przez czujnik w drzwiach. Sprawdz mase.
Opublikowano
Wyłacznik pod tylna kanapa odpada jest ok. Ale jakby nie bylo masy to by nie wlaczaly sie awaryjne chyba. Tak mi sie przynajmniej wydaje. Gdzies musi sie robic zwarcie na kablach....tylko gdzie;/