Skocz do zawartości

330d 204KM po wymianie sprzegla i dwumasu problem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przeciez jezdzisz dieslem nie benzyna i bedzie dymic przy dodaniu gazu na niskich obrotach "wiecej" ... jak nie zostawiasz za soba smrodu ala chuta katowice to po co sobie robic stresy ... w lusterku wstecznym zwlaszcza w swiatlach innych aut dymek jak bak stulecia wyglada.
Opublikowano
No ale wlasnie tak mam !! Jak z wolnych obrotow dam do podlogi to z tylu chmura tak dlugo az nie puszcze. Generalnie w sumie slabo przyspiesza czasami jest ok czasami nie. Pod koniec pazdziernika auto bedzie u blacharza stalo wiec wtryski pojada do sprawdzenia i regeneracji.
Opublikowano
Sranie w banie ... 140 tys ??? :evil: ... to co z autami ktore maja po 300 400 tys i dalej jezdza bez problemu ?

A korekcja dotyczy cylindra nie wtrysku !

Wtryskiwacza w cylindrze (wtrysku)i o tym mowa :wink:

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam!

podepne sie pod temat. mam E34 oryginalnie 2,5tds teraz skonczylem niedawno swapa na 3.0d z E39 po lifcie 193KM. przy swapie zalozylem nowy docisk i lozysko oporowe od 3.0d i tarcze tez nowa wymiary wszystkie takie same jak w 3.0d ale wieloklin inny zeby skrzynia od tdsa pasowala.

problem jest taki jak opisano na poczatku: pedal sprzegla dziala dwustopniowo - pod koniec wciskania wpada w podloge i ciezko jest lagodnie ruszac i zmieniac biegi. przy swapie rozebralem sobie pompe sprzegla i tam wszystko ok, teraz zmienilem wysprzeglik na nowy bo myslalem ze on cos szwankuje ale dalej to samo. czy ktos z was rozwiazal ten problem? bo ja myslalem ze to ma jakis zwiazek ze swapem, np zbyt duzy skok tloczka w wysprzegliku, ale skoro piszecie ze u was po wymianie sprzegla takie same kwiatki sie dzieja...