Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Podpowie ktoś czy warto inwestować w jakiś zestew niby xenonów,czy to poprawi widoczność :?: Jesli tak to dajcie jakąś rade co wybrać za przyzwoite pieniądze :D
Opublikowano
Witam ja włożylem xenosy z przetwornicami żarniki 6000k i jest zajedwabista różnica aż chce sie jezdzie po nocach jedyne o czy trzeba pamietac to o policji bo trzeba założyc spyskiwacze koszt 130zł na allegro ze zbiorniczkiem i pompką zamontowanie ok 2godz no i jeszcze jadna rzecz trzeba światła wyrególować co łatwe nie jest biorąc pod uwage że śrubki do regulacji poddają sie korozji i nie da sie nimi krecić zbytnio a i ja mam 2.5 litra 24v z akumulatorem pod maską i za bardzo nie mialem gdzie przetwornic wlożyc ale polecam zaboeg zmiana h1 nA XENONY
Opublikowano
tylko o przetwornice trzeba dobrze zabezpieczyc.kupilem bmw i niedzialal ksenon prawy a poza tym nie moglem znalezc przetwornicy,baran nie przymocowal i byla na dole przy nadkolu jakims cudem kabel sie nie porwal ale byla cala mokra wylalo sie z niej sporo wody jak rozkrecilem,cudem ja odratowalem wysuszylem obkleilem izolacja przymocowalem i swieci(ladne cyrki)a i o spryskiwaczch trzeba pamietac koniecznie bo mandaty.6000k naprawde spoko.
Opublikowano
Możecie powiedzieć dlaczego do Xenonów spryskiwacze to obowiązek a do zwykłych lamp nie? :?: Pytam bo myślę od dłuższego czasu na zmianie na białe lampy + ksenon.
Opublikowano

niewiem na ile jest to prawda ale podobno jezeli klosz jest brudny latwo oslepic kierowce jadacego z przeciwka kat padania swiatla sie zmienia podobno.Tak slyszalem ale niechce szezyc farmazonow wiec jesli to nie prawda to prosze o skorygowanie

:shock:

Opublikowano
Możecie powiedzieć dlaczego do Xenonów spryskiwacze to obowiązek a do zwykłych lamp nie? :?: P

z jakiegos forum: "

Swiatlo z ksenonów jest bardzo mocne i kontrukcja reflektora powoduje stosunkowo duza kierunkowość tego światła.

Brud na kloszu powoduje rozszczepienie światła i oślepianie kierowców.

Szczególnie dokuczliwe jest to dla kierowców, którzy siedzą wyzej w swoich samochodach (SUV, dostawczaki itp)"

Opublikowano
Spryskiwacze to jedno, samo poziomowanie to drugie. Przy soczewkowych reflektorach możesz montować, ale koniecznie ustaw światła, jeśli bez soczewek zapomnij-dowód stracisz lada chwila.
Opublikowano
Zgadza się, ale nawet jeśli reflektor ma soczewkę a nie ma homologacji czyli znaczka "D" to jak sie Policjant uprze to i tak stracimy dowód. :evil:

Nie D a DC. Zgadza się, ale gdy ta soczewka już jest to światło jest już ładnie układane, i jeśli jest jeszcze dość niska temperatura (nie fioletowe światło) to nie powinno być tak źle :P

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Hej a co z komunikatem na zegarach o przepalonej żarówce?? sam sie zastanawiam nad zmianą na hidy ale irytuje mnie jakies przerabianie elektryki
Opublikowano
Jakie przerabianie elektryki? Przecież tylko oryginalną wtyczkę od świateł wpinasz do przetwornicy i nic więcej. No chyba że chciałbyś je jakoś głębiej poukrywać to wtedy trzeba kable po przedłużać. A co do komunikatu-nie przy każdym zestawie i nie w każdym samochodzie on wyskakuje po montażu hidów, a nawet jeśli wyskoczy można to oszukać jakimiś rezystorami itp
Opublikowano
Nie bo u mnie jest odłączona ta opcja informująca o spalonych żarówkach i się tym nie interesowałem. Chodzi oto aby zasymulować dany opór żarówki. Możesz napisać na elektroda.pl tam ci szybko odpowiedzą. Z resztą jeszcze nie masz xenonów a już się martwisz na zapas-może nie będzie się wcale to świeciło.
Opublikowano

mam check kontrol i bedzie komunikat

piszesz ze sa jakies bajery lub ze masz cos odłaczone i nie ma komunikatu wiedz pochwal sie na forum jak to obejsc... szukałem wiele ale tylko kazdy mówi ze jakos rade da.. tez słyszałem ze odłaczas jakis pin w module od check kontrol.. i na słuchu sie konczy niema konkretnej odpowiedzi..

Opublikowano

Ludzie nie montujcie tego badziewia Zagrazacie innym na drodze !!!!!!!

A pozniej sie slyszy ze policja sie czepia byle czego :duh:

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D