Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam taki problem na zimnym silniku słabo mi wchodzą biegi ciężko a jak jest rozgrzany to dobrze a zawsze ze zgrzytem wchodzi mi ze zgrzytem co to może być??
Opublikowano
wiesz kiedyś dawno temu nalałem sobie jakiegoś hipolu czy czegoś takiego,zrobiło się zimno i tragedia skrzynia chodzi jak kierat wymiana oleju na jakiś mobil (już nie pamiętam jaki)pomogła ale trwało to jakiś czas zanim wróciło do normy.sprawdż też stan płynu hamulcowego i siłownik od sterowania sprzęgła,bo w przypadku niskiego stanu płynu hamulcowego ten siłownik może nieprawidłowo wysprzęglać.poszukaj w internecie jaki zalecają olej ale kiedyś czytałem że mobil to nie najlepszy wybór do skrzyni w buni polecany był jakiś inny,poszukaj.pozdrawiam i życzę powodzenia.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Nic nie zmieniaj i nie wymieniaj sprawdz tylko stan i ewentualnie dolej.

Oleju w tej skrzyni jak i w innych e30 nie powinno sie wymieniac tak mowi ksiazka,a skrzynia w m10 lubi gubic olej wiec od czasu do czasu trzeba go tam nieco dolewac.

A teraz do sedna, przypadloscia tej skrzyni jest to ze na zimno pracuje bardzo ciezko i biegi hacza w szczegolnosci 1 i 2 to normalne (nienormalne heh) zjawisko i nic z tym nie zrobisz.Jezdze juz druga e30 na m10 i tak po prostu jest to samo powiedza Ci inni posiadacze.

nie jedź szybciej niż myslisz...
Opublikowano

książka też mówi że nie wymienia się oleju w automatach, a stary olej to główna przyczyna wszelkich problemów z nimi

zmień olej i będzie gites :cool2:

• 3 tygodnie później...