Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Witam. Ostatnio mam następujący problem. Mam z prawej strony z przodu i z tyłu dużo wody. Wybebeszyłem samochód, znalazłem parę dziur wiec włókno i żywica i do przodu (dziury to standard czyli rogi z przodu i po lewej i prawej stronie). Wszystko szczelene ale na wszelki wypadek nie wkładam dywanu. Samochód stoi dwa dni na deszczu i co??? Mokro z prawej strony. Moje pytanie dotyczy szyberdachu a właściewie jego odprowadzeń. Czy znajdę jakieś odprowadzenia wody w środkowym słupku??? Proszę również o jakieś pomysły czy może to być wina czegoś innego.

P.s. Po opcji szukaj to dużo nie znalazłem dlatego założyłem nowy temat.

pozdrawiam

Opublikowano
sa dwie mozliwosci jedna z nich to przy akumulatorze przewanie robia sie dziury i z tamtad sie leje na nogi lub masz pozapychane kanaliki od szyber dachu i tego jest przyczyna
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Raczej z przody jest wszystko ok. Jezdze od tygodnia bez wykładziny i nie zauważyłem by z przodu było coś nie tak. A w ktrórych miejscach przebiegają te kanaliki od szyberdachu??
Opublikowano

Z tego, co się orientuję, odpływy szyberdachu lecą do tyłu auta i mają wylot za nadkolami tylnymi.

Tak jak tu, zaznaczone na czerwono:

http://img230.yfrog.com/img230/3040/pb122668qe5.jpg

Opublikowano
Proponuje sprawdzic nagrzewnice, kolega mial ten sam problem niby sucho a od czasu do czasu woda, problemem okazala sie wlasnie nagrzewnica, stan plynu w chlodnicy nie wykazywal ubytku do czasu odkrecenia korka odpowietrzajacego, gdy korek poluzowal plynu ubylo a nagrzewnica zaczelo saczyc do srodka. A swoja droga zle szukales bo na tym forum jest naprawde od groma w tym temacie nie ty pierwszy masz basen w e30 :) :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nagrzewnica na pewno bo to nie jest płyn chłodniczy tylko woda i jest tego dosyć sporo. Co do szukania to być może źle szukałem, ale mimo starań nic konkretnego nie znalazłem..

Jutro bede rozbierał całe obicie słupka i tylne siedzenia i będę szukał tych dziur.

Opublikowano
Mam ten sam problem,przy dłuższych opadach deszczu kapie woda z za schowka.Podejrzewam ten wlot powietrza na podszybiu,albo odprowadzenie z szyberdachu.Jak rozbierzesz ten słupek opisz co tam znalazłeś.Pozdrawiam
Opublikowano
panowie w e30 pod maską, na podszybiu,na środku jest gumowa rura (dość gruba)skierowana do dołu jest to odpływ wody z podszybia(jeden z dwóch,drugi schodzi w błotnik)sprawdżcie czy nie jest zatkany to jest częsta przyczyna wody z prawej strony,pozdrawiam