Skocz do zawartości

M54B25 - minimalnie opóźniona reakcja na gaz.

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 816
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
widziałem jutro sprawdzę moją stara bo mam ją w pracy i dam znać . Ostatnio było u mnie w mieście gorąco jak cholera i auto gorzej reagowało na gaz i obroty skakały , ciekawe co ma wspólnego temperatura otoczenia :?:
Opublikowano
powiem ci że miałem zepsuty termostat , mianowicie ciągle otwarty i było złoto :D ale to chyba nie o taką naprawe nam chodzi
Opublikowano
czujnik temp. jest w dolocie wiec montujesz go gdzieś dalej do gorącego powietrza np w puszce filtra wtedy ecu powinien dać więcej paliwa ale to bezsensu
Opublikowano
Czujnik temperatury to też jeden z elementów układanki. Coś było na rzeczy skoro później go przenieśli do puszki filtra i jest ładne miejsce na niego.
Opublikowano
Czujnik temperatury to też jeden z elementów układanki. Coś było na rzeczy skoro później go przenieśli do puszki filtra i jest ładne miejsce na niego.

w m44 też był w puszce

Opublikowano
Czyli im chłodniej tym lepiej cos wymysle

Ja już od roku jeżdżę z przerobioną lokalizacją czujnika temp. zasysanego powietrza. W fabryczny otwór włożyłem zaślepkę z kolektora M54 z e60, za wtyczką odciąłem przewody, dołożyłem ze 30 cm, a sam czujnik wstawiłem tuż obok przepływki w puszkę filtra. Wywierciłem otwór, włożyłem do niego gumową osłonkę prowadnicy zacisku TRW, a w osłonkę czujnik. Wszystko szczelne, można wyjąć w każdej chwili. Wcześniej Inpa pokazywała jakieś absurdalne wartości, jak auto postało w korku, to temperatura dolotu dochodziła do jakiś 70 stopni, obecnie max, to 35-40 stopni i po ruszeniu momentalnie zbija do temperatury otoczenia.

Opublikowano
Przy gorącym czujniku było zmulenie przez chwilę, teraz nie ma. Normalnie rusza i przyspiesza. U mnie nie występuje falowanie.
Opublikowano
Kaczorek czemu nie podzieliles się wczesniej . widzis ze wszyscy się meczymy dziwne ze dopiero jak z młodym zaczęliśmy drążyć temat czujnika ... :mad2: ale lepiej późno niż wcale