Skocz do zawartości

Wymiana zarowek w podswietleniu pulpitu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam problemik bo nie wiem jak sie za to zabrac, chodzi mi o rozebranie podswietlenia pulpitu sterowania nawiewem, ten pod radiem i komputerkiem. Nie wiem jak to rozebrac a wole sie zapytac zeby wkretakiem na chama czegos nie polamac.

Opublikowano

Najlepiej to użyć szukajki - było juz wiele razy :norty:

A pokrótce: wyjmujesz najpierw radio, później wysuwasz ten panel z pokrętłami: trzeba powypinać kable, zdjąć cięgna do sterowania i masz wszystko w ręku; odkręcasz z tego co pamiętam 2 wkręty i masz dostęp do żarówki. Mnie to na spokojnie zajmuje 10 minut; nie daj sie tylko namówić na częściowe wysunięcie panelu bez odpinania kabli bo to guano daje a potniesz tylko łapy :D

Dla wygody można też wyjąć OBC - od strony radia ma taką wajchę, którą trzeba wepchnąć i samo wychodzi do przodu.

Opublikowano

No wlasnie powypinac ciegla, czerwone juz polamane :/ tego sie obawialem... Dzieki koledzy.

A co do kaleczenia rak to faktycznie trochi malo tam miejsca...

Opublikowano

Ja już robiłem to 3 razy :mrgreen:

Naprawdę szybciej i wygodniej jest wszystko poodpinać :cool2:

Opublikowano
a jak to jest z podswietlaniem popielniczki pod panelem klimy? powinna byc podswietlana? jesli tak to jak dostac sie do zarowki?