Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak spisuja sie Wasze zetki na roznych rozmiarach i markach opon?

Ja po zakupie mialem 225/45/17 runflaty przod Pirelli/tyl Dunlop. Nie dalo sie tym jezdzic :(

Zaraz potem kupilem 18", wzor od Z4M i zalozylem 225/40 Bridgestone RE50A bez RSC i byla pewna poprawa, ale bez rewelacji. :shock:

Dzis zalozylem zimowki 225/45/17 Continental TS810 i komfort auto jest cudownie komfortowe. :cool2:

Beste Maschine der Welt
Opublikowano

Sie zaczyna ... :lol: to samo co w dziale z3 bylo juz kilka razy walkowane .

Gdzie nabyles felgi z Z4M ?

Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
Opublikowano

A co zlego w tym ze zapytalem jakie opony najlepiej leza na tym aucie?

Chcialem sie zapytac czy ktorys z Was tez ma Bridgestony i czy komfort jest na nich jak na na kartoflakach...

Felgi od Z4M kupilem na allegro: oryginalne czyli Made in USA, felgi zimowe to wzor 103 - chyba najlzejsza felga do Z4.

Beste Maschine der Welt
Opublikowano (edytowane)
A co zlego w tym ze zapytalem jakie opony najlepiej leza na tym aucie?

Chcialem sie zapytac czy ktorys z Was tez ma Bridgestony i czy komfort jest na nich jak na na kartoflakach...

Felgi od Z4M kupilem na allegro: oryginalne czyli Made in USA, felgi zimowe to wzor 103 - chyba najlzejsza felga do Z4.

Jak dla mnie to nic zlego, tylko stwierdzilem fakt .

Ile zaplaciles za te felgi??

Edytowane przez bumblebee
Temat lekko posprzątany :)
Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
Opublikowano

Z tego co pamietam to za felgi dalem jakies 2200 PLN

Problem byl taki ze Z4M ma 8" przod i 8.5" tyl.

O ile przod ma ET pasujace do zwyklych wersji to to tyl juz nie i sprzedajacy musial rozkompletowac swoje 4 komplety i sprzedal mi 4 przody.

Ogolnie z transakcji nie jestem zadowolony bo:

- felgi nie sa idealnie proste (jeszcze nie kupilem prostych felg z allegro :( ) - z tym nie ma problemu bo w Markach jest super zaklad do prostowania

- tak jak mnie uprzedzal sa po rewnowacji, lakier jest bardzo ladny, ale malo trwaly.

Moglem kupic nieoryginalne nowe 18" za ta sama kase, ale chcialem miec te, bo byly oryginalne, a oryginaly sa duzo lzejsze nie zamienniki.

Wczesniej jezdzilem Z4 2.0 gdzie mialem wzor 135 (M) takie same jak w M-pakiecie E60, repliki Allesio, ktory jest wg mnie najladniejszy w tym aucie. Niestety Allesio dostalo kare i juz nie kopiuje BMW...no i chcialem miec troche inne auto (zdjecie w galerii)

Beste Maschine der Welt
Opublikowano
Swoje również zakupiłem na allegro, gdyż poprzedni właściciel oryginały [bAD] i założył mi inne aby koła się kręciły :evil: ale w przeciwieństwie do Ciebie jestem z transakcji bardzo zadowolony ... felgi proste i nie po renowacji, jakby ktoś był zainteresowany mogę służyć pomocą :)
  • 8 miesięcy temu...
Opublikowano
Ja jezdzena Bridgestonach ale nie mam porownania w 530 mialem contisporty 3 i wydaje sie ze byly troszke leprze jesli chodzi o przyczepnosc, jednak po sezonie nie nadawaly sie do dalszego uzytku. Jesli bede zmienial to podejzewam ze ponownie na Bridgestony ale nie RF ze wzgledu na cene.
  • 1 rok później...
Opublikowano

SIEMA. jestem całkowicie nowym użytkownikiem forum jak i z4

posiadam z4 z 2003r. z usa

miałem 16'' kółka ale kupiłem niedawno nowe 18'' i na przód mam 8j a na tył 9 j

opone na przód 235/45/r18 na tył 265/40/18

lecz problem tkwi w tym że na przód zakładam ale są za duże ?!?!?! wtf ?

czy możliwe że na przód felga ma być max 7j ???

wiecie może jakie są max-ymalne rozmiarówki ?

jak widzicie w niżej zam. linku próbuję je teraz sprzedać :( choć są śliczne :(((

http://allegro.pl/opony-felgi-18-dystanse-sruby-bmw-bbs-5x120-i1778785467.html

[email protected]

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Z tego co pamietam to za felgi dalem jakies 2200 PLN

Problem byl taki ze Z4M ma 8" przod i 8.5" tyl.

O ile przod ma ET pasujace do zwyklych wersji to to tyl juz nie i sprzedajacy musial rozkompletowac swoje 4 komplety i sprzedal mi 4 przody.

jak widac w podpisie teraz ja sie turlam tym egzemplarzem i pare slow sprostowania

tylne felgi z z4m to 9x18 et 31

i pasuja idealnie, nawet po zmianie zawieszenia na M-sport

przy zachowaniu negatywow w zakresie zalecanym przez fabryke przy maksymalnym ugieciu opona (255/35/18) mija sie z blotnikiem, minimalnie bo minimalnie ale jednak - nic nie obciera

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano
Myślę nad kupnem koła zapasowego (prawdopodobnie dojazdowego) razem z felgą. Jakie rozstawy śrub, ile cali i z jakiego auta koła pasują do Z4?
  • 2 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...
  • 3 lata później...
Opublikowano

Witam.

Panowie mam pytanie, mam felgi 18 cali 8,5j przód i 9,5j tył. Opony zimowe ktoś założył 235/40 przód i 245/40tył. Niestety przy ostrym przechyle przód obciera. Planuje założyć 245/35 przód i 285/30 tył. O ile przód wydaje mi się że będzie ok o tyle zastanawiam sie nad tyłem. Co o tym sądzicie. Może macie jakieś inne propozycje szerokości dla takiej szerokości felg?

Opublikowano
ET 35. Opony założone, nic nie zaciera. Walce dlatego iż szeroka felga.
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
Hej, odgrzeje trochę kotleta. Mam silnik 1.8 i felgi o szerokości 7", Zta służy mi na codzień, spotykam się klientami, dużo krążę po mieście. Zero sportowej jazdy, bo i nie ma czym... Chciałbym założyć opony 205/ 55 r16, na felgę pasują, do mocy wystarczające, do masy tez, ale są węższe niż zalecane... Próbował ktoś?
  • 5 lat później...
Opublikowano

Cześć, podepnę się pod temat. Kilka dni temu zakupiłem E86 3.0si na oponach Bridgestone Potenza RE050A1 255/35 R18 90W tył i 225/40 R18 88W przód. Mam problem ze znalezieniem takich samych. Na oponeo są z wyższym indeksem prędkości i nośności oraz wzmacniane (255/35 R18 94 Y RUN ON FLAT XL, FR; 225/40 R18 92 Y RUN ON FLAT XL, FR,)

https://www.oponeo.pl/dane-opony/bridgestone-re050-a1-225-40-r18-92-y-run-on-flat-xl-fr-#380337377

Pytanie do Was, czy kupić o wyższych parametrach czy będzie z twardo i warro poszukać innych opon. Co u Was się sprawdza? Jakie macie doświadczenia?

M.