Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy mając uszkodzony synchronizator piątego biegu łatwiej, prościej i taniej jest wymienic cała skrzynie na inna (używana), czy bawić sie w wymiane synchronizatora?

Jak sie na to zapatrujecie?

Czy wymiana oleju w skrzyni może coś pomóc, czy raczej pomoże tyle, co dopompowanie powietrza w kołach?

Pozdrawiam.

Układy wydechowe do BMW: www.pamaku.pl

Ten, kto pyta jest głupcem przez pięć minut, kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie.

Opublikowano
Czy mając uszkodzony synchronizator piątego biegu łatwiej, prościej i taniej jest wymienic cała skrzynie na inna (używana), czy bawić sie w wymiane synchronizatora?

Jak sie na to zapatrujecie?

Czy wymiana oleju w skrzyni może coś pomóc, czy raczej pomoże tyle, co dopompowanie powietrza w kołach?

Pozdrawiam.

Dołanczam się do pytania, bo chyba mam ten sam problem. Zależnie od szybkości, dość często piąty bieg wchodzi mi z lekkim zgrzytem.

~~Oby nasze dzieci miały bogatych rodziców~~

Pozdrawia Elwis

E34 525tds '95 touring executive

http://stud.wsi.edu.pl/~elwis/e34bok.jpg

Opublikowano

No niech ktos cos powie.

Brak fachowcow od skrzyn?

Ten, kto pyta jest głupcem przez pięć minut, kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie.

Opublikowano
Kupisz dobrą używke i za miesiąc będzie to samo, a tak rozbebeszasz swoją i masz przy okażki przegląd co w środku siedzi. Jeś li skrzynia jest ok, ja bym obstawał przy naprawie swojej. :cool2:
Opublikowano
No dobra, ale otworzona skrzynia juz nigdy nie będzie pracwala tak dobrze, jak skrzynia zlozona w fabryce i nigdy nie otwierana. A jest przeciez opcja zakupu uzywki z gwarancją.

Opublikowano

To tak samo, jak robienie remontu generalnego w silniku. Raz rozebrany i złożony na nowo silnik nigdy nie bedzie pracowal tak dobrze jak po wyjechaniu z fabryki.

Dlatego skłaniam sie bardziej ku zakupie skrzynki wyjetej z samochodu, którego stan jest mi znany, ktorym wczesniej odbyłem jazde probna. Wiem, ze taka mozliwosc istnieje rzadko, ale chyba zaryzykuje.

Opublikowano

skrzynia bedzie pracowala jak wczesniej - wrunek musisz kupic orginalny synchronizator - to nie automat, gdzie luzy miedzy plytkami musza sie zgadzac co do 1mm........

to jest zaleta manuala......

uzywke mozesz kupic i moze byc taka sama , albo gorsza - lepiej rozbiez swoja i zobacz co jest do wymiany - jesli tylko synchronizator 5 biegu to ja napraw - jesli jeszcze co - jakis tryb , lozyska i koszt naprawy przekroczy o wiele koszt uzywki to ja bym zryzykowal - szczegolnie z e teraz jest tyle tego ze jest w czy wybierac :cool2: