Skocz do zawartości

pare problemow z e34

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

zakupilem ostatnio bmw 524td i mam pare problemow do rozwiazania z nia mianowicie nie dziala oswietlenie wnetrza kiedy otwiera sie drzwi (mozna wlaczyc je tylko recznie) oraz mam problem z centralnym zamkiem mianowicie zeby zamknac samochod to musze zamykac go dwa razy tak samo jest z otwieraniem nie zamyka tez bagaznika. jesli ktos wie jak mozna rozwiazac te problemy to prosze o kontakt z gory dziekuje

Opublikowano
Witam, kolego co do zamka centralnego w bagażniku, to sprawdź wiazke kabli na klapie bagaznika, czesto w tym modelu sie kable przecieraja i gina swiatła jak równiez moze ci centralny nie dzialac.Piszesz ze centralny musisz zamykac na 2 razy, a spowodowane jest to pewnie szwankujacym zamkiem w klapie. wymien zamek lub sprawdz te kable i wtedy centralny bedzie namykal sie normalnie. Pozdro :cool2:
Opublikowano
teraz bagaznik sie juz zamyka jednakze nadal musze zamykac dwa razy i moge zamykac tylko od strony kierowcy czy to nadal moze byc problem z zamkiem w bagazniku
Opublikowano
a co do szperacza nie sygnalizujacego otwarte drzwi, to musisz ten przycisk przy swiatelku wcisnac maksymalnie, powinno zaskoczyc i chwycic, wtedy bedzie swiecic przy otwartych drzwiach, zeby sprawdzic wystarczy wcisnac na maxa i otworzyc drzwi, powinno dzialac:)
Opublikowano
Na 99% winą jest mikro wyłącznik odpowiadający za podświetlenie wnętrza,a znajduję się w tzw.zatrzasku zamka montowanym na karoserii.Trzeba drogą eliminacji ustalić który wyłącznik szwankuje i ,,zdobyć''sprawny,wymienić i zamykanie będzie na raz,anie na dwa razy. Miesiąc temu miałem to samo.Wymiana i po kłopocie.
Opublikowano
wiatm,

sprawdź złączki,bo często są zaśniedziałe i nie łączą...

pozdro :mrgreen:

gdzie znajde te zlaczki??

Na 99% winą jest mikro wyłącznik odpowiadający za podświetlenie wnętrza,a znajduję się w tzw.zatrzasku zamka montowanym na karoserii.Trzeba drogą eliminacji ustalić który wyłącznik szwankuje i ,,zdobyć''sprawny,wymienić i zamykanie będzie na raz,anie na dwa razy. Miesiąc temu miałem to samo.Wymiana i po kłopocie.

na karoseri a dokladnie??

wiem troche glupie pytania ale to moj pierwszy samochod i jeszcze dokladnie nie wiem gdzie co jest z gory dziekuje za wyrozumialosc

Opublikowano
kolego, otwórz drzwi i na słupku bedziesz mial zatrzask od zamka drzwi, ktory to lapie zamek w drzwiach. NA SŁUPKU, i w tym zatrzasku jest w srodku wylacznik, przyjrzyj sie dokladnie bo na pierwszy rzut oka ja go nie zobaczylem. zatrzask jest czarny i wylacznik tez czarny mam a dlugosc jego w tej obudowie to ok 5mm. pozdro :cool2: