Skocz do zawartości

Poliuretanowe tuleje zaweszenia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam prosbe o jakies opinie uzytkownikow, ktorzy zamiast zwyklych gumowych tulei zastosowali te poliuretanowe. Podobno wytrzymuja dluzej niz zwykle ale zastanawiam sie co z komfortem. Czy nie ma jakis skutkow ubocznych ? Tak mnie korci zeby przy zmianie amorow wrzucic tez nowe tuleje i zapomniec o zawieszeniu na dluuugo.

Mysle o tych konkretnie :http://www.powerflex.co.uk/products/E39+5+Series+%281996+-+2004%29-403/1.html

Faktycznie takie dobre?

O Tempora! O Mores!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Niedawno zmieniałem tuleje i tez się zastanawiałem nad poliuretanem.

Ale ostatecznie zamontowałem zwykłe.

Bałem się o żywotność pozostałych elementów zawieszenia i o przekładnię kierowniczą.

Zwłaszcza , że zmieniałem tylko tuleje a wahacze zostały stare < luzów brak>

Zwykłe tuleje nie są za sztywne ale poliuretan może się okazać zbyt sztywny.

Przydało by się coś pomiędzy.

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
  • 10 miesięcy temu...
Opublikowano
nie ma w necie rzetelnych i pelnych ifnormacji jak poliretan dziala w e39, a przydaloby sie cos takiego i to bardzo... tez sie zastanawiam nad takiem rozwiazaniem... Jak ktos zalozyl to moglby sie wypowiedziec.
Konrad
Opublikowano

Tu na forum jest jeden z forumowiczów, który zaaplikował poliuretan do swojej e39 i sobie chwalił. Poszukajcie w wątkach bo na 200% jest o tym info. Jak znajdę pod wieczór trochę czasu to spróbuję odnaleźc ten wątek jeśli do tego czasu nikt nie znajdzie.

Pzdr.

P.S. O tu jest małe co nieco: viewtopic.php?f=72&t=128231&start=0