Skocz do zawartości

[e39] wymiana oleju w ASB

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dzisiaj rozmawiałem z Panem Piotrem Kędzierskim z Działu Technicznego TEXACO, powiedział mi, że "...firma TEXACO NIE zaleca oleju Texaco ETL-7045E do ASB GM". Co Wy na to?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pan Piotr chyba powinien sprzątać w tej firmie i nic więcej skoro takie głupoty gada. :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak sie wymienia olej ASB metoda dynamiczna :?: :?

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

Opublikowano
Jak sie wymienia olej ASB metoda dynamiczna :?: :?

Można to zrobić w ten sposób:

Odłączasz przewody idące do chłodnicy, w ten który idzie do skrzyni podłączasz dopływ nowego oleju a drugim zużyty olej swobodnie wypływa. Wymiana trwa dopóki nie zacznie lecieć czysty olej. Oczywiście wszystko na pracującym silniku i zmieniając biegi.

To co podałem to dla mnie teoria, nie wymieniałem w ten sposób osobiście i nie wiem jak idzie to w praktyce, jednak myślę ze nie powinno być problemów.

www.nowak-motocykle.pl
Opublikowano
Dzisiaj rozmawiałem z Panem Piotrem Kędzierskim z Działu Technicznego TEXACO, powiedział mi, że "...firma TEXACO NIE zaleca oleju Texaco ETL-7045E do ASB GM". Co Wy na to?

A co według Pana Piotra powinno się zalewać?