Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam!!! Czytałam już Wasze posty,ale niestety nie znalazłam odpowiedzi na mój problem.Sprawa wygląda nasępująco: Od jakiegoś czasu Becia ciężko mi odpalała,chodziła nierówno na wszystkie gary,ale po nagrzaniu wszystko wracało do normy.Przyjechałam wieczorem do domu,a następnego dnia auto już nie odpaliło.Wymieniłam przewody WN,przepływomierz,odcięłąm gaz,ale przy odpalaniu auto załapuje,niestety nie odpala.Czuć benzyna( świece zostały przeczyszczone ) i nic. Czy ma na to wpływ czujnik halla? Czekam na podpowiedzi.Pozdrawiam!!! :)
Opublikowano
Na gazie zapala? Czy jest iskra, paliwo dostarczane jest do silnika. Jeśli byłby to czujnik położenia wału to raczej nie powinno być efektu 'załapywania' można go sprawdzić wykluczając go lub nie. Przepływomierz cały klapka swobodnie pracuje czy ma już za sobą milion wybuchów gazu?
Opublikowano
Byc moze wystarczy tylko sciagnac kopulke i wyczyscic w srodku benzyną...ja tak mialem w 730 kiedys.Pozdrawiam.
Opublikowano
Ja koleżanko sprawdziłbym jeszcze jaki mają luz zawory.Mi też kiedyś Bunia ciężko odpalała na zimnym i wymieniłem dużo części,a okazało się,że miałem pozaciskane zawory.Ustawiłem luzy i po problemie.Czytałem jeszcze Twój poprzedni post i również sprawdziłbym przepływke,bo może po wybuchu zacięła Ci się klapka.Ściągnij filtr powietrza razem z obudową oczywiście i spróbuj poruszać tą klapką co jest w środku w przepływce,najlepiej jakimś śrubokrętem.Jeśli jest zablokowana,albo ciężko chodzi,to pierwsze co zmień przeplywomierz.Pozdrawiam!
Opublikowano
Przepływke mam nową,dopiero założoną i nawet nie moge sprawdzić jak chodzi,bo nie odpala juz z przed wymiany,zmienone są przewody,bo myśleliśmy,że to przez nie,ale dalej nic.Przeholowaliśmy teraz Becie do mechanika i dzisiaj się okaże co się stało.Ale bardzo dziękuję za podpowiedzi,dzięki temu wiemy już,ze to nie czujnik halla :D Pozdro :!: :!: :!:
Opublikowano

Witam

Ja mam problem z odpalaniem na ciepłym silniku,po nocy czy też dłuższym postoju min.3h pali z dotyku.Mam lpg II gen. ale przed zgaszeniem silnika zawsze przestawiam na Pb.Na ciepłym silniku trzeba go kręcić na trzy razy żeby odpalił i czuć paliwem jak go zalewa.Jaka może być przyczyna bo już kolejny akumulator zajechałem tym ciężkim odpalaniem?

Opublikowano
Sprawdż czy pa;iwo dobrze dochodzi i czy masz iskre.Jakby bylo ok to sprawdz ciśnienie w silniku. A u nas pompka pracowala,ale nie miala sily ciagnac.Pozdrawiam!!!
Opublikowano
Witam :!: :!: :!: Moja Bunia chodzi elegancko!!! Ta cała usterka to pompa paliwowa i świece.Teraz wszystko jest ok.Jak jest zimna to rtoche trudno ja odpalic,ale to brzmi jakby akumulator był za słaby,w każdym razie odpala i jeżdzi :D Pozdrwiam :!: :!: :!: