Skocz do zawartości

problem z przednim zawieszeniem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Panowie moja 7er ma 2 problemy a mianowicie:

-jadąc ok 100km/h na godzine muszę cały czas kontrolować kierownicą by utrzymać ja na swoim pasie

-wchodząc w zakręt mam wrażenie jak by troszeczkę ją popychało na stronę zewnętrzną (tak jak by jakiś luz ) i w pewnym momencie jakby to wyjeżdżanie napotykało na opór i dalej spokojnie pokonuje zakręt

co może być przyczyną tych problemów???

pozdrawiam

cn_igi

Opublikowano
no zdaje sobie sprawę że to coś z zawieszeniem ale może coś konkretniej co może być tego przyczyną ???
Opublikowano
Mysle kolego ze stacja diagnostyczna powinna zaspokoic twoja ciekawosc, to najprostszy sposob . Ciezko mowic o przyczynach amoze ich byc kilkanascie. Pozdr

Inni tez dostarczaja Radość z jazdy :)

http://img222.imageshack.us/img222/4316/drivingpleasure2.jpg

Opublikowano

sprawdż zawieszenie tylnej belki, czyli tuleje i łączniki belki z wahaczami.

Ale najlepszym rozwiązaniem będzie wizyta u diagnosty - koszt ok 30zł i będzie wszystko jasne

Opublikowano

faktycznie macie racje , diagnostyka i wszystko będzie jasne

pojadę po weekendzie

Opublikowano

poszukaj też dobrego oponiarza-u mnie dopiero wymiana opon na przodzie pomogła-pomimo,że niby wszystko było z nimi ok.

posdrawiam

Opublikowano

nie to nie wina opon

bo auto zarówno na letnich jak i zimowych zachowuje się tak samo

podejrzewam że wahacz się wysypał - jutro skoczę na diagnostykę to będę wszystko wiedział

Opublikowano

no to już wszystko jasne

pewien autoryzowany serwis BMW z warszawy tak wymienił wahacz że go dobrze nie dokręcił :duh:

po dokręceniu wahacza wszystko jest już ok