Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam Forumowiczów!Mam taki problem z ogrzewaniem,że ciepłe wieje mi tylko na szybe i czasami na nogi,ale nie zawsze.Przez kratki wieje zimne powietrze,albo lekko ciepłe,zależy jaki ma humor.Miał ktoś może już taki problem?Może to przyczyna miecza?Z góry dziękuję i Pozdrawiam!
Opublikowano

Miecz jest odpowiedzialny (chyba) tylko za prędkość obrotów dmuchawy. Natomiast wydaje mi się, że możesz mieć problem z klapami sterującymi nawiewem - przyczyną mogą być połamane lub przestawione klapki - wciskając guziki na panelu, nie zmieniają swojego położenia i wtedy z kratek leci Ci lekko ciepłe zmieszane z zimnym powietrze bądź zimne jako zimne. Sprawdź też w jakiej kondycji są Twoje elektrozawory, znajdują się zaraz przy podszybiu pod maską od strony kierowcy.

Pozdrawiam,

Marcin

Opublikowano

Witam kolege Marcina!Też myślałem o elektrozaworach,ale niestety w tej Buni ich nie mam,w poprzedniej miałem,a ta wersja nie ma.A jest to wersja E32 735 iL.Jak będę miał chwilę czasu,to to zobaczę do tych klapek,tylko nie wiem gdzie one się dokładnie znajdują i jak się do nich zabrać.Jeśli już to przerabiałeś,to napisz jak się do tego zabrać.Dzięki za pomoc.Pozdrawiam!

Krzysiek

Opublikowano
podepnę się pod temat bo mam ten sam problem co kolega z tym że niekiedy ustawie na 18stopni to leci mi ciepłe powietrze tzn.dziś tak miałem
Opublikowano
Sprawdź też w jakiej kondycji są Twoje elektrozawory

Jak je sprawdzić "domowym sposobem"?

http://pkp.dnx.pl/bmw/pasek.png
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Wracam do tematu,bo coraz zimniej na dworzu i w mojej Buni też.Próbowałem się zabrać do tych silniczków,które sterują klapkami,ale nie wiem jak się do tego zabrać i od czego zacząć.Napewno działają mi wszystkie klapki,które zmieniają dopływ powietrza szyba,kratki,nogi,ale nie wiem dalej gdzie jest ta klapka,która steruje zimnym i ciepłym powietrzem.Tylko to jest jakieś chore,bo na szybę i nogi wieje ciepłe powietrze,a w kratkach na twarz zimne,także nie sądzę,żeby to była klapka która steruje ciepłym i zimnym powietrzem.Błagam o pomoc !!!
Opublikowano
... a zauważyłeś, że przy tej kratce jest pokrętło "ciepłe-zimne" może wystarczy je ustawić poprawnie? :D
Opublikowano
... a zauważyłeś, że przy tej kratce jest pokrętło "ciepłe-zimne" może wystarczy je ustawić poprawnie? :D

Jest na czerwonym kolego :cool2: i nawet wymieniłem już całą tą kratke z tym pokrętłem.

Opublikowano

Jest na czerwonym kolego :cool2: i nawet wymieniłem już całą tą kratke z tym pokrętłem.

czasem najbardziej oczywiste rozwiązanie najtrudniej wpada do głowy :lol: dlatego to napisałem :mrgreen:

Opublikowano
ja mam podobny problem ale z samego rana jak tylko odpale przekrecam pokretlo od temp. do min.i czekam az uslysze cos jak bu sie klapa ktoras otworzyla to trwa chwile a potem spowrotem na cieplo i jest ok :cool2: