Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Panowie!

Jade jutro ogladac i zapewne kupic 525i 01rok moglibyscie podpowiedziec na co najbardziej zwracac uwage??Prosze :8)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Po 1 weź czujnik grubości lakieru

Zobacz czy zderzaki lub końcówki zderzaków nie wiszą.

Sprawdź czy wszystkie przyciski w kabinie działają

Jeśli auto ma czujnik deszczu to zobacz czy przednia szyba lub uszczelka nie jest do wymiany bo jeśli tak to szyba z czujnikiem jest bardzo droga. ceny zaczynają Się od 700 z uszczelką

Jeśli auto ma na liczniku 200kkm to skóra na kierownicy nie powinna być poprzecierana- jeśli nie wierzysz to zapraszam do mnie i zobaczysz jak wygląda auto które ma prawdziwe 220 kkm.

Przy odpaleniu auta zobacz czy nie puszcza dymka z rury wydechowej

Przy włączonym silniku auto nie możne chlapać olejem przez bagnet- przez korek może bo w tych silnikach jest łańcuch rozrządu.

Przy ruszaniu z miejsca nie trzymając kierownicy auto nie może skręcać samo.

Jeśli w E39 są już zużyte tynie belki montowane przy moście i zawieszeniu to wymiana ich może kosztować 2000 zł a one porostu się zużywają i z tyłu auta słychać spore uderzenia na dziurach.

Musisz się ostro przejechać samochodem za zgodą właściciela bo jeśli ma się coś popsuć to właśnie w tym momencie .

Jeśli to Automat to biegi przy ostrym przyśpieszaniu nie mogą się ślizgać i maja być zmieniane bez problemów.

jeśli to manual to robisz taki zabieg- jedziesz wolno stała prędkością na 1 biegu i 2000 obrotach- wciskasz pedał gazu na max, po tym na 2 biegu jedziesz z 2000 obr i znów pedał na max i tak na każdym biegu. Auto w każdym przypadku musi nabierać prędkości i obrotów jednostajnie jeśli obroty rosną a prędkość jest bez zmian to sprzęgło do wymiany.

Po wojażach auto nie może się przegrzać ,wskazówka temperatury musi być maxymalnie w połowie pola a powinna być ok 1mm czy 0,5mm wychylona w stronę zimna. Inaczej pompa wody + pasek wieloklinowy do wymiany- do mojego pompa wody 380 zł niemiecka + pasek ok 60 zł + wymiana + 12 litrów dobrego płynu chłodzącego bo jak wiemy BMW lubią się przegrzewać wiec na to nie możesz oszczędzać.

I jeszcze wiele wiele innych rzeczy o których akurat nie pamiętam

Powiem jeszcze tak- nie bitego BMW super extra trudno znaleźć ale istotne jest to aby było dobrze naprawione.

Opublikowano

Witam kolego ,kupiles ta bmke?

Interesuje mnie to bo niedawno kupilem taka i chcialbym wiedziec na co trafiles ja narazie nie nazekam. :cool2:

m3GreenHell
Opublikowano

Witam

Jestem posiadaczem bmw 525i 2002 polecam serdecznie przed kupnem sie obawialem jak bedzie pali itp ale polecam strasznie

Moc 192 km wystarcza spokojnie autko spala w miescie od 10 do 11 litrow po trasie spala od 8 do 8.5 litra /100km

prz predkosci do 130 km nie przekraczajac 3000 obr/min dla mnie bajkaa jesli bedziesz chciał gaz to z tego co sie dowiedziałem instalacja kosztuje jakes 3000pln

Opublikowano
[...]spala w miescie od 10 do 11 litrow[...]

No ciekawy jestem w jakim mieście, chyba, że takim bez świateł, skrzyżowań i korków... w 520i w mieście nie da się zejść poniżej 11,5 a bez wątpienia ma wprawdzie niewiele, ale mniejsze zużycie niż 525i...

po trasie spala od 8 do 8.5 litra /100km[...]

... tu się zgodzę o ile nie przekracza się 120 km/h i jedzie się łągodnie bez wykorzystania w pełni dynamiki

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png

Opublikowano
moim zdaniem w miescie trzeba liczyc 12-13,poza miastem przy spokojnej jezdzie 8-8.5 a jak troche ostrzej :twisted: to ok. 10 to i tak niezle jak na ta przyjemnosc zjazdy BMW. :!:
m3GreenHell
Opublikowano
moim zdaniem w miescie trzeba liczyc 12-13,poza miastem przy spokojnej jezdzie 8-8.5 a jak troche ostrzej :twisted: to ok. 10 to i tak niezle jak na ta przyjemnosc zjazdy BMW. :!:

W pełni się zgadzam z Kolegą w tej kwestii...

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png

Opublikowano
witam ja tez zakupilem i w sumie poza paroma problemami jest ok ale za ta cene 3tys euro niemam co narzekac :8)

Dałeś 3 tys. euro za e39 po lifcie? :shock:

Opublikowano
zgadza sie kryzys dopadl irish-y a pozatym troche porysowana i pare niedociagniec ale 3tys...przekladka+gaz jakies 2.5tys euro czyli za 6tys.na gorke +-mam dobre autko i przebieg maly bo 62tys mili----sprawdzony chociaz tu malo kto sie bawi w cofanie poza rodakami i romami :roll:
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

panowie moze sie to wydaje nieprawdziwe ale tak jest .

Samochos kupiłem 8 miesiecy temu wyprodukowany w grudniu 2002 pierwsza rejstracja w styczniu 2003.

Auto było serwisowane do konca przez dilera bmw jak go kupiłem miał około 130 000 km przejechane.

Wierzcie lub nnie tu gdzie mieszkam auto w miescie spala mi 11 litrow

w drodze do polski spalił mi 8,4 litra/100km

w druga strone do granicy polskiej spalil mi 7,1 choc coprawda nie dało sie jechac szybko mak 100km/h( auto z kierownico po prawej stronie :) ) do autostrady na ktorych starałem sie nie przekraczac 130- 140 km/h....

gdy wchodzw w diagnostyke obd komputer pokazuje spalanie na ostatnich 50km 9.8l/100km choc on oszukuje raczej :) bo z tankowani mi wychodzi co innego :)

a co do instalacji lpg tutaj powiedział mi polak ktory takie instalacje zakłada ze za 1100 f w radomiu mechanik powiedział mi 2800pln kumpel do bmw318ci zakładał w warszawie zaplacił 2600.. wiec warto popytac i poszukac . pozdrawiam