Skocz do zawartości

E-60 <--> BT - jaki telefon ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od paru dni jestem szczęśliwym posiadaczem E-60 / 2004 z nawigacją Business na jedną kieszeń DVD.

Obecnie posiadam telefon LG KG 800 i udało mi się go połączyć przez BT na tyle żeby odbierać rozmowy i nic więcej. Nie eksportuje książki itp. A NAJGORSZE JEST TO że co pół minuty wydzwania do kogokolwiek kto znajdzie się w połączeniach (odebranych, nieodebranych, wykonanych) Na tą chwilę na bieżąco czyszczę historię i jakoś sobie radzę. Moim zdaniem jest to niepełna kompatybilność tych urządzeń. Do 2 tygodni kończy mi się umowa z operatorem i proponują mi nowe telefony. I w tej chwili chciałbym się zwrócić do kolegów z forum którzy używają takiej konfiguracji o radę : JAKI TELEFON WYBRAĆ ???

Z jakim systemem ???

Na stronie operatora znalazłem takie oferty:

- Nokia N95 - symbian

- Nokia 6700 - S40

- Nokia 6210 - symbian

- Nokia E71 - symbian - wymieniam te bo chyba wolałbym Nokię

oraz

- iPhone 8/16 GB - windows - też wchodzi w grę

Pozdrawiam i liczę na Waszą pomoc

• Odpowiedzi 126
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
sprawdzalem iphone, n95 i 6500 bangla bez problemu, samsung sgh-d980 dziala nie do konca, wyszukuje ksiazke itd ale jak ktos dzwoni czy ja dzwonie to pokazuje sie tylko aktywna rozmowa ale trzeba gadac do sluchawki
Opublikowano
Dzięki serdeczne - czekam na dalsze głosy w dyskusji !!! Bo nie wiem jak mi się cenowo te aparaty przy moim abonamencie będą kształtować. Więc im więcej opcji (sprawdzonych w Waszych samochodach) ==> tym większe pole manewru !!!
Opublikowano (edytowane)

Już kiedyś kupiłem w komisie - bateria była w stanie agonalnym - pokazywała maxa a na 2 minutowej rozmowie siadała. Kupiłem następną "nową" i też była jakaś zleżała :mad2:

Proszę jednak o posty w temacie - komis czy operator - to inna kwestia :wink:

Chcę wiedzieć JAKI TELEFON :cry2:

Edytowane przez Bolekgt2
Opublikowano

Zmień komis bo Cię oszukuje.

A tak poważnie , jak nie weżmiesz abonamentu powiedzmy za stówe to wybór telefonów

masz kiepski.

Jedz do komisu lub salonu weż na próbe to co Cię interesuje załaduj swoją karte

i wszystko jasne.

Dwa telefony tego samego modelu ,a soft w jednym starszy i już będziesz miał problem z książką.

-----///Moja galeria- BMW E90- M Pakiet LCI///------

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=146363

Klik by powiększyć

e34a03810f04.jpg

Opublikowano

w mojej e60 (2006, navi biznes) bluetoth działa bezbłędnie z Nokią e66 i Nokią e51 (nie ściąga tylko książki telefonicznej z telefonu)

udało mi się go również sparować z palmtopem HTC HD, ale ciągle zrywał łączność (utrata na chwilę, by za moment znowu się połączyć)

Opublikowano
Rozumię z tego, że nie było możliwości wybierania numerów przez I-drive'a ???

Z I-drive'a mogę wybrać numer wybierając cyfrę po cyfrze (warunek - numer telefonu mam w głowie)

Jak się już trochę podzwoni - to można wybierać numery z listy ostatnio wybieranych / odebranych.

Da się więc żyć, ale fajniej byłoby mieć pełną książkę telefoniczną skopiowaną z telefonu.

Opublikowano
Właśnie o pełną komunikację telefonu z samochodem mi chodzi :cool2:

Zgadza się.

Przy okazji pytanie: czy komukolwiek udało się ściągnąć kontakty z telefonu Nokia e66 lub Nokia e51 do pamięci samochodu ?

Opublikowano

Ja ćwiczyłem 2 opcje - z Nokią N95 oraz obecnie z iphonem. Nokia się paruje bez problemu, ale działa to tylko jako zestaw głośnomówiący - nie pobiera książki telefonicznej i trzeba wybierać numer z telefonu, a nie z idrive'a. Z tego co się orientuję, to działają w pełni tylko proste Nokie - bez Symbiana. Jak kupowałem auto, to sprawdziłem temat współpracy smartfonów z systemem BMW i tylko iphone zapewnia pełną kompatybilność - łącznie z podstawką snap-in. Między innymi dlatego zakupiłem iphone'a i śmiało mogę powiedzieć, że to najlepszy telefon jaki kiedykolwiek miałem, ale to już totalnie off-topic.

Kal

Opublikowano

Jasne

ale jak masz kopie numerów na karcie SIM to chyba same nie będą się na bieżąco kopiować do Nokii jak w aparacie "przy tyłku" dodasz nowy numer do karty SIM?

Opublikowano
Witam, też zmieniam telefon (mam SE 880, który łączy się w pełnym zakresie i działa perfekt, ale aparat już się sypie). Na tej stronie jest pdf, który opisuje dokładnie co i w jakim zakresie się łączy http://www.bmw.com/com/en/owners/navigation/bluetooth/recommended2.html Oczywiście jest dużo uwag i zastrzeżeń ale lepszej ściagawki nie ma. Uwaga, na wersje e60 oraz softu poszczególnych komórek, to ma znaczenie.
Opublikowano
u mnie w SAMSUNGU dzieje się tak że gdy załączę BT to od razu woła telefon po włożeniu klucza do stacyjki aby w telefonie wcisnąć TAK że chce połączyć , jak wcisnę NIE to po 5-10sek wyskakuje znowu "czy chcesz połączyć" a razem z komunikatem na telefonie jest denerwujące piknięcie , czy jest możliwość jakoś zmienić to aby tylko np. 2-3 razy się zapytał czy "chcesz połaczyć' czy jest to nie do zmienienia ?i będzie się darł dopóki nie wcisnę TAK ?
Opublikowano
Ja ćwiczyłem 2 opcje - z Nokią N95 oraz obecnie z iphonem. Nokia się paruje bez problemu, ale działa to tylko jako zestaw głośnomówiący - nie pobiera książki telefonicznej i trzeba wybierać numer z telefonu, a nie z idrive'a. Z tego co się orientuję, to działają w pełni tylko proste Nokie - bez Symbiana. Jak kupowałem auto, to sprawdziłem temat współpracy smartfonów z systemem BMW i tylko iphone zapewnia pełną kompatybilność - łącznie z podstawką snap-in. Między innymi dlatego zakupiłem iphone'a i śmiało mogę powiedzieć, że to najlepszy telefon jaki kiedykolwiek miałem, ale to już totalnie off-topic.

Kal

:cry2: A ja właśnie na początku (1post) wymieniłem prawie wszystkie z Symbianem :mad2:

Więc która NOKIA łączy się z wszystkimi funkcjami :?:

Opublikowano
Zdaje się, że wszystkie SE współpracują w pełnym zakresie z bt w e60 (pewnie też w jakimś stopniu zależy to od softu).SE K750i, K800i i teraz C902 działają bez najmniejszych problemów. Nokia 9300i, E65, 6303 łączą się, ale nie kopiują książki adresowej, a bez tego wg. mnie telefon w aucie nie ma sensu.
Sprzedam Hondę Civic Sport 1.4, salon PL, bezwyp., I właściciel, 80 tys. km - info PW