Skocz do zawartości

Wyciek ze zbiorniczka wyrównawczego 520i

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam! Kilka dni teu w mojej e39 520i 96r pojawił się wyciek w dolnej części zbiorniczka wyrównawczego płynu chłodniczego. Dokładnie w miejscu łączenia zbiorniczka z czarnym plastikiem znajdującym się pod zbiorniczkiem. Wyciek pojawia się kiedy auto dobrze sie rozgrzeje. Uszczelniłem to miejsce sylikonem ale co z tego bedzie zobaczymy. Czy macie jakies sprawdzone metody na uszczelnienie tego wycieku? Czy da się wyciągnąć zbiorniczek i dokładnie to uszczelnić od spodu? Z góry dziekuję za odpowiedz.
Opublikowano
Jedyna chyba metoda to wymiana chłodnicy. U mnie było to samo. Wątpie żeby ci się udało wyjąć sam zbiorniczek wyrównawczy.
ŚREDNIO 11L/100km (LPG)
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Kupiłem i założyłem nową chłodnicę. Po wyjęciu starej okazało się że bez problemu można wyjąć zbiorniczek i go uszczelnić. Wystarczył gumowy młotek.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

u mnie przy niewielkim wycieku pomógł dodatek do płynu - uszczelniacz do chłodnic, miłe zaskoczenie :lol:

EDIT grudz. 2010r.

Nie na długo się to zdało bo po zaczęły się później cyrki z zapowietrzaniem (o czym nie wiedziałem bo nie miałem wiedzy na ten temat, czułem tylko objawy kłopoty z ogrzewaniem, przełączaniem na LPG) i straciłem dużo czasu i pieniędzy w związku z przegrzaniem uszczelki :( . W efekcie i tak wymieniłem chłodnice na nową (w sklepie www.4cars.pl to koszt. ok. 240 zł). Drugi raz nie wlewałbym tego ale od razu zająłbym się porządnie chłodnicą. Mam nadzieję, że moje doświadczenie komuś pomoże :)