Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam posiadam BMW e30 325i 1989r. Jest troche zaniedbana i musze nad nia troche popracowac :))) Zawieszenie kupilem nowe sportowe ,xenony wstawilem ale nie wiem w co moge jeszcze zainwestowac tak by nie przesadzic z cena. Jak mozecie to podpowiedzcie cos na ten temat .Mam zamiar wymienic tarcze hamulcowe ,wstawic wspomaganie bo akurat nie posiada . Filtr storzkowy bym wstawil ale nie wiem dokladnie co jest potrzebne by mozna bylo go bez problemu zamatowac:)) Mam nadzieje ze cos doradzicie bo ja nie mam doswiadczenia w tej dziedzinie a chce dopracowac auto .
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Witam. Kolego jast jest zaniedbana to najpierw sprawdz i ponaprawiaj rzeczy techniczne a nie pierdoły. Jak bedziesz miał sprawny technicznie wóz to możesz oglądać sie za jakimiś przeróbkami. Z dołożeniem wspomy to masz trochę roboty (inna przekładnia, zamontowanie pompy, przewody i kilka takich pierdół) Filtr stożkowy moim zdaniem sam w sobie nie da tobie żadnego efektu. Jak chcesz to najlepiej cały dolot inny + wydech i koniecznie strojenie silnika. Wtedy może osiągnac z tego 2,5 ok 185-190km.

pozdro

Opublikowano

185 raczej nie do osiągnięcia bez konkretnych zmian, jak będziesz miał fabryczne 170KM to już będzie rewelacyjnie

stożek jedyne co ci da to fajny dźwięk w R6 nic więcej, a jak go źle założysz to tylko stracisz

wymień rozrząd, pompę wody, sprawdź wisco, zmień płyn chłodniczy przed zimą, sprawdź zawieszenie, układ zapłonowy... jest tego sporo

no i właśnie sprawdź blachę, bo po zimie będzie dużo więcej dziur...

Opublikowano
przy silniku wymienilem sprzeglo filtry olej . zawory ustwione bo troche graly za bardzo. przednie tarcze wymienilem i jeszcze musze tyl wymienic bo tez juz sie zle zachowuje . A wiecie moze gdzie kupie nakladke pod zderzak przedni ?? mam taka waska ale wole jakas szersza zamatowac
Opublikowano
A wiecie moze gdzie kupie nakladke pod zderzak przedni ?? mam taka waska ale wole jakas szersza zamatowac

Mówisz o "iS lippe"?? Niektóre auta mają to seryjnie (zobacz mój awatar). Czasem można to trafić na allegro, lub na forach ktoś ogłasza,że sprzedaje. Jest to swego rodzaju rarytas i trochę Cię będzie kosztował. (Nowa w salonie jakieś 400zł.) Można też pójść w pakiet M-technik 2, ale to już bardzo dużo roboty i sporo większe koszta.

Pozdrawiam

Przeczytaj moje artykuły:

Test 530d F10, przekrojowy o E30 i E36

http://img40.imageshack.us/img40/1371/renoma.jpg

http://images.spritmonitor.de/310241.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
A wiesz moze gdzie moge to znalesc bo jakos sam nie moge. A i jeszcze chcialbym sie zapytac o rozporke . Jakiej firmy najlepiej kuipic?