Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam

Mam problem poprzedni wlasciciel buni wymienil klocki hamulcowe i kurcze piszcza slyszalem ze jest pasta przeciw piszczeniu klockow?

Jak kupił klocki za 40 zł to żadna pasta niestety nie pomoże, klocki dobrej jakości nie piszczą

Opublikowano
a jakie sa orginalne nazwe firmy mozesz mi podac kolego dzieki

Textar, ATE,

i Jurid jeszcze

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano
Witam

Mam problem poprzedni wlasciciel buni wymienil klocki hamulcowe i kurcze piszcza slyszalem ze jest pasta przeciw piszczeniu klockow?

no wlasnie jak tanie chinskie to piszcza sam kiedys kupilem w tutejszej biltemie i po tygodniu wyrzucilem tak piszczaly ze wszyscy przystawali,takie klocki prawie wogole sie niewycieraja ,ale i tak mysle,ze musza drzec tarcze,ja kupuje w rozsadnychch cenach nieorginaly,niemialem problemow omijam tylko ten sklep ,niewiem czy sa sklepy tej sieci w polsce ,ale ogolnie te chinskie wyroby sa wszedzie
Opublikowano
co do ATE to podobno firma sie zje.... , niby jakas polska firma robi dla ate i kosztuja duzo a nic niewarte, od zawsze do bemek a mialem ich juz pare wstawialem ferrodo i zawsze byly rewelka, ale to tylko moja indywidualna opinia
Opublikowano

Oryginały dostępne poza ASO to:

przód - Jurid 573002J-AS (OE QUALITY)

tył - Textar 2169103 (T4071)

Textara nie polecam, lepiej na tył założyć również Juridy 571936J.

Opublikowano

Dlaczego nie polecasz Textara? Ja na początku się ich bawiałem bo nie znałem zbytnio tej firmy - wymienione miałem z przodu, przejechałem na nich już około 30 tys. i nie mogę ani jednego słowa złego o nich powiedziec - nie piszczą, nie pylą jakoś bardzo mocno (raczej tak jak inne klocki) i dośc powoli się zużywają. Na tył co prawda kupiłem ATE ale tylko dlatego, że akurat gośc nie miał textarów na stanie a zależało mi na czasie (z ATE również jest zadowolony)

Pzdr.

Opublikowano

Dlaczego nie polecasz Textara? Ja na początku się ich bawiałem bo nie znałem zbytnio tej firmy - wymienione miałem z przodu, przejechałem na nich już około 30 tys. i nie mogę ani jednego słowa złego o nich powiedziec - nie piszczą, nie pylą jakoś bardzo mocno (raczej tak jak inne klocki) i dośc powoli się zużywają. Na tył co prawda kupiłem ATE ale tylko dlatego, że akurat gośc nie miał textarów na stanie a zależało mi na czasie (z ATE również jest zadowolony)

Pzdr.

Nie polecam textara, ponieważ kilka lat wstecz do poprzedniej buni (E34) założyłem na tył nowe tarcze ATE i klocki Textar. Nie dość, że piszczały to na dodatek tarcza zużywała się szybciej niż klocki. Po założeniu na tą samą tarczę klocków ATE, problem zniknął.

Opublikowano

Ja w tej chwili mam z tyłu założone nowe tarcze - Boscha (ponoć to jest tak faktycznie Textar wykupiony przez Boscha) + klocki ATE. Z przodu zaś mam jeszcze oryginalne tarcze (wymieniane były jeszcze w serwisie w Niemczech) + nowe klocki Textar założone około lutego. Jak będę teraz wymieniał z przodu razem z tarczami to z ciekawości looknę co za tarcze tam były założone.

Pzdr.