Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Generalnie dopiero przymierzam się do zakupu autka. W necie zauważyłem że pełno jest ofert na używane "piątki" pofabryczne z niskimi przebiegami z centrali w Monachium. Kupił ktoś z was takie autko? Dopiero się rozglądam i zastanawiam się czy sobie samemu coś szukać na mobile.de czy może zaryzykować i wziąć od dilera auto używane z niewielkim przebiegiem i chyba na pełnej gwarancji jeszcze?

Pozdrawiam

ps. interesuje mnie sedan 520d - 2008 rok.

ps2. na co w ogóle zwrócić uwagę przy zakupie BMW 520d - jakieś miny czekają na mnie? Jak wygląda sprawa z filtrem DPF z beemkach - są z nim problemy czy jest bezawaryjny, a może go nie ma w ogóle w tym modelu?

ps3. nigdy nie miałem bmw - aktualnie jeżdżę mondeo 2.0 TDCi 2004 rok. Generalnie diesel sprawuje się świetnie, osiągi ma fajne, swietna dynamika, mam nadzieję że w 520d nie będzie gorzej z dynamiką?

Opublikowano

Cześć,

Kupiłem takie BMW w grudniu zeszłego roku z przebiegiem 5000 km. Auto miało pół roku wyprodukowane w czerwcu. Kupiłem je jako nowe nie używane od dilera w Polsce. Masz pełną europejską gwarancje i oczywiście 2 lata w Polsce. Samochód jest w pełni wartościowy, dużo jeźdze mam do tej pory 50 000 km i nic się nie psuje. Za taki samochód od dilera można wynegocjować bardzo dobrą cenę. W porównaniu z Mondeo będziesz mile zaskoczony samochód ma 177KM i całkiem przyjemnie się jeździ i bardzo mało pali. Jeśli bedziesz chciał jeździć trochę sybciej to zdecydowanie polecam 530d ale musisz wydać na to zdecydowanie więcej kasy. 520d jak dobrze ponegocjesz kupisz bardzo tanio w cenie VW lub Forda.

Opublikowano

Ja kupilem w ten sposob 520D z 2008 roku i moge polecic takie rozwiazanie.

Dostajesz samochod z malym przebiegiem, za to zwykle swietnie wyposazony i za doskonala cene.

Opublikowano

Witam

Ja kupiłem tak swoją bmw jakiś miesiąc temu , wyposażenie praktycznie max przebieg minimalny i ponad rok gwarancji jeszcze na auto , a cena za to wyposażenie nowego była by duża za duża :)

Ja z 520d 177km jestem bardzo zadowolony w mieście spalanie to 7 do 7,5 l przy ciężkiej nodze ! (nie taś taś)

przy 180-200 km/h w trasie spalanie średnie to 6,5 litra :)

Jak dla mnie to naprawdę magiczne cyfry gdy wcześniej miałem pożeracza który w mieście zadawalał się 16literkami i tankowaniem co 300 km pod korek :)

Ja się przejechałem już na jeden e60 i powiedziałem sobie że wole dołożyć i kupić pewne z salonu a nie od handlarzy

Opublikowano
Witam

Ja się przejechałem już na jeden e60 i powiedziałem sobie że wole dołożyć i kupić pewne z salonu a nie od handlarzy

Mógłbyś w dwóch słowach napisać na co się naciąłeś? Był bity a mówili że bezwypadkowy, czy może jakaś wada silnika?

Opublikowano
Witam

Ja kupiłem tak swoją bmw jakiś miesiąc temu , wyposażenie praktycznie max

Praktycznie max? A co takiego ma?

Sprzedam Hondę Civic Sport 1.4, salon PL, bezwyp., I właściciel, 80 tys. km - info PW
Opublikowano

Samochody z ExAG bywaja niezle wyposazone. Np. w moim cena samego wyposazenia dodatkowego to ponad 110 tys.

Zaczynajac od navi, a konczac na TV :)

Opublikowano
Witam

Mógłbyś w dwóch słowach napisać na co się naciąłeś? Był bity a mówili że bezwypadkowy, czy może jakaś wada silnika?

Oczywiście wszystko jest opisane w tym linku

viewtopic.php?f=44&t=112411

Opublikowano
Mnie także bierze na taką opcje; waham sie między 530 a X6 lub X5...

Ceny i wyposażenie zdecydowanie ponad przeciętne.

X6 to moje następne auto :) coś pięknego , jednak x5 , x6 to są auta właśnie suv czyli takie gdzie dojedzie i 530 bo jeden lepszy teren i od razu albo coś się porysuje albo coś wgniecie to nie auto na taką zabawe a na miasto wysokie auto? jedyny + to krawężniki bez problemowy parking . A jeżeli chodzi o jazdę np. x5 czy 530 w trasie to komfortowo zapewne będzie bardziej w 530

Opublikowano

Tak sobie czytam to tu to tam o E60 i widzę że to model w sumie z 2003 roku?

W którym roku był lift, co w nim zrobili i kiedy BMW planuje wejście nowego modelu?

Opublikowano
Witam

Oczywiście wszystko jest opisane w tym linku

viewtopic.php?f=44&t=112411

no ale tu jest opisana historia z komisem a jak wiemy komisy szerokim łukiem...

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano

Model -520d E60

Rocznik 03/2009, cena 149900.Gwarancja do 03/2011

Przebieg: 27600

Minusy:

- brak foteli komfortowych

- brak automatycznego domykania drzwi

Wyposażenie

475-Lakier Black Sapphire metalic

LCNG-Tapicerka skórzana DAKOTA natural brown

205-Automatyczna skrzynia biegów

2SD-Obręcze ze stopów lekkich Star Spoke 243 17''

249-Wielofunkcyjna kierownica

403-Elektryczny szklany szyberdach

423-Dywaniki welurowe

431-Automatycznie ściemniające się lusterko wewnętrzne

441-Pakiet dla palących

465-Rękaw na narty

494-Podgrzewane fotele przednie

502-Spryskiwacze reflektorów

508-Czujniki parkowania przód+tył

522-Reflektory Bi-ksenonowe

534-Automatyczna klimatyzacja dwustrefowa

544-Tempomat z funkcją hamowania

563-Pakiet dodatkowego oświetlenia

609-Nawigacja Professional

620-Sterowanie głosem

644-Uniwersalne przygotowanie do telefonu kom. z BLUETOOTH

676-System głośników HIFI

346-Wyposażenie zewnętrzne Chrome-Line

6FL-Złącze USB-/Audio

Co tym myslicie?

Opublikowano

BMW serii 530xd silnik wysokoprężny 6-cylindrowy,rzędowy 2008r.

data prod. 01.2008r. I rej. 01.2008r.

przebieg 33 000 km, GWARANCJA do 01.2010r.

Model samochodu /kod Pojemnośc cm3 Moc KM /obr.min. Lakier Tapicerka

BMW serii 530d / NC31 2993 236/4000 Spacegrey met. Exclusive Nappa

205 Automatyczna skrzynia biegów

403 Szklany dach, elektryczny z funkcją otwierania i podnoszenia

346 Chromowane listwy zewnętrzne

423 Dywaniki welurowe

430 Lusterka przyciemniane automatycznie, składane elektrycznie

441 Pakiet dla palących

456 Komfortowe fotele przednie

465 Dzielone i składane poarcie kanapy z tyłu

494 Ogrzewanie foteli przednich

502 Spryskiwacze reflektorów

522 Reflektory biksenonowe

508 Czujniki parkowania z przodu i z tyłu

544 Tempomat z funkcją hamowania

534 Klimatyzacja automatyczna

5AC Asystent świateł drogowych

609 Nawigacja Professional

620 Sterowanie głosem

633 Przygotowanie do telefonu komórkowego ze złączem Bluetooth

672 Zmieniarka na 6 płyt CD

6FL Interfejs USB/iPod

Wartość samochodu 298 521,00 nowego

propozycja brutto:

195 000PLN

Ten jest lepszy... :mrgreen:

Opublikowano

Trafna uwaga.

Niemniej 2009 ma jeszcze1.5roku gwarancji a ten 01.2008 tylko 3 miesiace ;-)

Zinnej beczki 530d a 530xd ? czym w sumie się różnią?

ps. juz wiem - napęd na 4 koła :)

Opublikowano

530 to sama cena zakupu większa a gdzie dodatkowe koszta np. ubezpieczenie :)

Wyposażenie bardzo fajne cena nie jest okazyjna ale pewne młode i gwarancja to podstawa

Ja po ponad miesiącu jestem bardzo mile zaskoczony :) wczoraj jechałem średniej klasy drogą (mały ruch) co prawda taś taś ciemno i bez CB :) a raz mnie w tamtych rejonach rypli na 50 było 140 wiec jechałem spokojnie myśle że 80-90 nie na tempomacie i spalanie średnie 5.1 naprawdę auto zaskauje , gdy kupowałem myślałem że 10-12 l w mieście będzie palić (ciężka noga ) od kiedy jeźdze w mieście nie przekroczyłem 8L - Pracownik w salonie bmw powiedział mi że jak przekroczy mi 10 litrów w mieście moge mu oddać auto :) jest to niewykonalne :)

A tekstami że auto już ktoś ogladał i że jest już kupiec i najlepiej wpłacić już zaliczkę to nie nabieraj się na to :)

Ceny to raczej nie utargujesz ale jakieś dywaniki czy guma do bagążnika myśle że pojawić się powinna :)

Jak masz i chcesz dobrze zapakować swoje pieniądze to ja bym się nie zastanawiał , do tej pory mówię sobie że głupi byłem że wcześniej nie kupiłem :) cena zakupu duża ale ....warto

Do ceny 149900 musisz doliczyć ubezpiecznie , i gdy auto bierzesz na raty lub leasing dodatkowe zabezpiecznie alarm , lub taką kare dostajesz i bez niej auto nie odpali (możesz nosić ją przy sobie jak z auta cię na skrzyżowaniu wysadzą to auto zgaśnie i już nie odpalI) w to warto zainwestować , lepiej niż w alarm koszt chyba 1700zł z tego co pamiętam (jezeli w cenie się pomyliłem to przepraszam)

Opublikowano

Też kupiłem exAG u polskiego dealera. - zapłaciłem 200k przy cenie nowego 380k - przebieg 23k, rocznik 04.2007, kupiłem w styczniu 2009. Nabiłem do tej pory 25k km i zero problemów z samochodem - przyciski nie wytarte, siedzenia jak nowe, tylko plastik przy i-drive trochę wytarty. Mogę śmiało polecić.

Kal

Opublikowano
Też kupiłem exAG u polskiego dealera. - zapłaciłem 200k przy cenie nowego 380k - przebieg 23k, rocznik 04.2007, kupiłem w styczniu 2009. Nabiłem do tej pory 25k km i zero problemów z samochodem - przyciski nie wytarte, siedzenia jak nowe, tylko plastik przy i-drive trochę wytarty. Mogę śmiało polecić.

Kal

380k ? :D Nie obraź się, ale chyba wyobraźnia poniosła kogoś, kto tak je wyceniał...:)

Pzdr

Sprzedam Hondę Civic Sport 1.4, salon PL, bezwyp., I właściciel, 80 tys. km - info PW
Opublikowano
380k ? :D Nie obraź się, ale chyba wyobraźnia poniosła kogoś, kto tak je wyceniał...:)

przeczytaj jakie kolega kal800 pisal ze ma wyposazenie w swoim samochodzie a pozniej sobie podobne skonfiguruj to zmienisz zdanie