Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W kazdej tak jest. Tył jest załączany jak wrzucisz wsteczny czyli nie potrzebuje przycisku a przód sam decydujesz i dlatego jest przycisk.
Krzysztof
Opublikowano
No nie w każdej. U mnie jest to po prostu ręczne odpalenie PDC. Gdy wrzucę wsteczny to przód również jest monitorowany.
Opublikowano
Chodzi o to, że sam sobie możesz włączyć PDC np. jak parkujesz i z przodu nie chcesz nikogo puknąć, to sobie włączasz i podjeżdżasz. Proste.

E30, E36, E60, E87, F48

Opublikowano
Może nie wprowadzajmy zamieszania. Przycisk ten włącza i wyłącza PDC. A nie tylko PDC z przodu. Takie same działanie ma wrzucenie biegu wstecznego. No chyba , że w trójce jest inaczej - stąd moje poprzednie pytanie. Ale padła odpowiedź, że tak samo. Nie ma więc możliwości włączenia tylko parctronica z tyłu lub tylko z przodu (oczywiście gdy są zainstalowane). Gdy korzystam z nawigacji to często używam tego przycisku do wyłączanie PDC - czasami trzeba szybko spojrzeć na mapkę a tam jeszcze są widoczne kontury samochodu.
Opublikowano
Może nie wprowadzajmy zamieszania. Przycisk ten włącza i wyłącza PDC. A nie tylko PDC z przodu. Takie same działanie ma wrzucenie biegu wstecznego. No chyba , że w trójce jest inaczej - stąd moje poprzednie pytanie. Ale padła odpowiedź, że tak samo. Nie ma więc możliwości włączenia tylko parctronica z tyłu lub tylko z przodu (oczywiście gdy są zainstalowane). Gdy korzystam z nawigacji to często używam tego przycisku do wyłączanie PDC - czasami trzeba szybko spojrzeć na mapkę a tam jeszcze są widoczne kontury samochodu.

Dokładnie tak jak kolego napisał. W trójce jest tak samo. Mnie też czasami irytuje to, że obraz auta na wyświetlaczu pojawia się na dłużej niż bym w danym momencie chciał, także naciskam guzik i pdc wyłączone.

Przycisk służy do ręcznego włączania czujników z przodu. A tył jest włączany automatycznie w momencie wrzucenia R, w takim momencie załączony jest automatycznie również pdc z przodu.

Pzdr.

Opublikowano
Przycisk służy do ręcznego włączania czujników z przodu. A tył jest włączany automatycznie w momencie wrzucenia R, w takim momencie załączony jest automatycznie również pdc z przodu.

Nie do końca tak. Przycisk ten włącza PDC zarówno z przodu jak i z tyłu. Nie ma osobnego włącznika do PDC z przodu. Działa identycznie jak włączenie wstecznego. Łatwo można to sprawdzić - po właczeniu przyciskiem PDC wystarczy podejść z tyłu do samochodu. Ja czasami włączam na światłach PDC, żeby sprawdzić jak ktoś blisko do mnie podjechał - wrzucenie wstecznego spowodowałoby panikę w samochodzie za mną :)