Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam po raz kolejny,

Mam taką przypadłość ze swoim lewarkiem zmiany biegów, otóż nie raz tak jakby się coś przycina i gdy drążek jest w pozycji "luz" to jest tak jakby "przebity" na piątkę czyli jak przesuniemy pionowo do góry to wrzuca piątkę zamiast trójki, i trzeba szukać 3 biegu wtedy, w dół normalnie zawsze pionowo wchodzi czwórka. dzieje sie to coraz częściej, może miał ktoś taki problem tez???

Opublikowano
A w czym to się tak stało... :roll:
Wszyscy wiedzieli że tego nie da się zrobić. Aż pojawił się jeden co nie wiedział...i zrobił.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

mam podobne objawy pojawia sie to tylko po jezdzie na piatce, ale gdzies przeczytalem ze to niestety czesto sie zdarza, jest to mala czesc i nie kosztowna ale niestety trzeba wymontowywac cala skrzynie zeby to wymienic dlatego trzeba sie przyzwyczaic, ja przechodzac z piatki na sprzegle przeciagam lewarek do siebie i wtedy wchodza wszystkie poprawnie

pozdrawiam

Opublikowano
Nie no nie przeszkadza mi to aż tak bardzo, bo się przyzwyczaiłem. tylko myślałem że to gdzieś jakaś sprężyna przy lewarku czy coś... ogólnie to jeszcze mam sprzypienie przy wciśnięciu sprzęgła, wie ktoś jak temu zaradzić??
Opublikowano
Co do skrzypienia miałem coś takiego w e36 serwisowana była w autoryzowanym serwisie(pierwszy i ostatni raz)i nie umieli tego naprawić później samo przeszło.
Opublikowano

tuz na pedalem sprzegla jest czarna plastikowa obudowa u mnie zsunela sie delikatnie i pedal sprzegla ocieral o nia powodujac skrzypienie i tarcie

pzdr

Opublikowano
acha no zobacze, jak wchodziłem pod auto to wydawało mi sie że to ta dźwignia co jest wewnątrz, bo tak przenosi to zgrzypienie, bo to bardzo na zewnątrz słychać...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
mógłby ktoś podpowiedzieć co to za cześc odpowiedzialna za ten lewarek zmiany biegów?? w niedługim okresie będę zrzucał skrzynie biegów więc miałbym to na wierzchu...
Opublikowano
Witam po raz kolejny,

Mam taką przypadłość ze swoim lewarkiem zmiany biegów, otóż nie raz tak jakby się coś przycina i gdy drążek jest w pozycji "luz" to jest tak jakby "przebity" na piątkę czyli jak przesuniemy pionowo do góry to wrzuca piątkę zamiast trójki, i trzeba szukać 3 biegu wtedy, w dół normalnie zawsze pionowo wchodzi czwórka. dzieje sie to coraz częściej, może miał ktoś taki problem tez???

viewtopic.php?f=72&t=67491