Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy macie jakis sprawdzony sposob na przywrocenie przejzystosci tylnej szyby?? czytalem na Cabrio clubie ze swietnie sprawdza sie pasta TEMPO ale problem w tym ze dzis pojechalem Tempo od zewnatrz i od srodka i przyznam ze dupy nie urywa. Czy ktos z was ma jakis lepszy sposob?? moze Ty pitres masz jakis sprawdzony sposob rodem z USA albo z D??
Opublikowano
Saron, na bank bylo juz na forum i z tego co pamietam efekty byly rewelacyjne. Jak nie ma w serii Z to bedzie w zrob to sam
ZAPRASZAM UZYTKOWNIKOW SERII Z !>KLiK
Opublikowano
widzialem Wania ten temat na "zrob to sam" ale u mnie rozcienczalnik ekstrakcyjny sie nie sprawdzil. Miejsce po rozcienczalniku pozostalo mocno matowe
Opublikowano

Oj bylo Wojtku i to nie raz , ja proponuje produkt rodem z ASO, nie jest szczegolnie drogi, a daje naprawde dobry efekt - pisalem juz o tym :

"ja uzylem org. srodka BMW o nazwie : cabrio heckscheiben-reiniger . Tuba 75ml na jedno polerowanie zuzylem moze z 10% tej tuby ;) . Cena tubki w ASO niecale 32 zl na allegro 38 zl plus wysylka .

Polecam ten srodek , latwo sie poleruje (cos jak pasta tempo ale do szyby ;) ) , i daje dobry efekt . Minus - nie wolno dotykac do materialu bo zostawia biale slady trudne do usuniecia .

Efekt (zdjecia przed nie mam ,ale nie bylo praktycznie nic widac przez ta szybe) :

http://www.members.lycos.co.uk/piotres2/z3galeria/szyba1.jpg

http://www.members.lycos.co.uk/piotres2/z3galeria/szyba2.jpg

:dance: "

Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
Opublikowano
pytalem w ASO w Bydgoszczy bo tez kiedys slyszalem o tej pascie ale powiedzieli mi ze preparat nie jest dostepny na sztuki a jedynie z calym kuferkiem do pielegnacji samochodu za jedyne 260 zl. Na allegro szukalem ale niestety nie znalazlem. Moze ktos z was moglby mi to kupic w swoim ASO i wyslac mi to paczka??
Opublikowano
pytalem w ASO w Bydgoszczy bo tez kiedys slyszalem o tej pascie ale powiedzieli mi ze preparat nie jest dostepny na sztuki a jedynie z calym kuferkiem do pielegnacji samochodu

to jakaś wierutna bzdura albo kupiłem coś innego ... zakupiłem taki kuferek do pielęgnacji kabrio i wew. były szampon, środek do usuwania trudnych zabrudzeń z lakieru, płyn do plastików zew, płyn do czyszczenia dachu oraz jego konserwacji.

Opublikowano
Jak bede cos zamawial w ASO to zapytam sie - a pewno bede zamawial w ciagu najblizszych 2 tygodni . dam Ci znac. Jakby bylo to kupowac Ci ?
Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
Opublikowano
Na niemieckim forum przeczytałem, że niektórzy polerują....pastą do zebów :lol: spróbowałem u siebie na małym fragmencie i to naprawde działa :D :mrgreen: polecam :) a i plastX od MEguiars też polecam ;)
http://img214.imageshack.us/img214/7770/z3roadsterturninwheelsln4.gif
Opublikowano
kup mi piotres. Napisz mi tylko jak ci mam przekazac kase. Albo wyslesz mi za pobraniem albo wplace ci po prostu kase na konto. Mi jest obojetnie.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
i co piotres?? jak z ta pasta do szyby?? wiadomo juz cos?? I masz moze kontakt do goscia ktory sprzedaje impregnat Caramba bo ja gdzies zapodzialem adres a na allegro nie widze. Kupilem ostatnio Sonaxa ale wg mnie to lipa.
Opublikowano

Chwilowo CHYBA jednak nic z aso nie bede zamawial ...ale pewnosci jeszcze nie ma. Jakbym jednak jechal w tym tygodniu to dam znac . Wstrzymaj sie do konca tygodnia tego , albo jak nie chcesz czekac i zyc w niepewnosci to zamow plastiX'a meguiarsa ;).

A co do Caramby - nie pamietam nicku z allegro, kupowalem to juz ponad rok temu, rzeczywiscie juz teraz tego nie ma na allegro . Popytaj sprzedawcow sprzedajacych inne produkty Caramby . Mozesz tez kupic tez "zolty" spray do impregnacji namiotow - zly nie jest raczej , tyle tylko ze to sam impregnat.

Opublikowano

Dostalem odp. na zapytanie do ASO co do tego preparatu : "Niestety ten preparat jest już niedostarczany." :|

Takze pozostaje Ci plastiX.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
tak, dokladnie o ta paste chodzi. Zrob koniecznie foto przed i po polerce bo sam jestem ciekawy jaki bedzie efekt. No i wklej foty swojej zety na forum :)
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

:) Nabyłem cały zestaw kosmetyków od Meguiars, wczoraj przetestowałem preparat Plastx do czyszczenia powierzchni przeźroczystych, choć nie tylko, wykonanych z tworzywa, miałem czas na polerkę ale tylko strony zew szyby w Z3 (muszę wymyślić jakiś sposób na polerkę str wew, ponieważ dostęp utrudnia mi windshot, który składa się tylko w kierunku tyłu auta) i efekt jest naprawdę zadowalający:), fotki zamieszczę jak wyczyszczę dach i karoserię :)

nick allegro sprzedającego: Nuovo_Polska

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Chciałem tylko powiedzieć, że Tempo działa naprawdę fajnie na zmatowiałą szybę. Wypolerowałem ją "kompleksowo", można by rzec, i widoczność poprawiła się NIEZIEMSKO. Teraz coś przez nią widzę, wcześniej tylne lusterko służyło tylko do poprawiania fryzu, bo domyślne zastosowanie nie miało sensu.

Wciąż jest porysowana - nie czarujmy się, trudno usunąć rysy z tego typu materiału, ale z rysami trzeba się chyba pogodzić.

Opublikowano
Chciałem tylko powiedzieć, że Tempo działa naprawdę fajnie na zmatowiałą szybę. Wypolerowałem ją "kompleksowo", można by rzec, i widoczność poprawiła się NIEZIEMSKO. Teraz coś przez nią widzę, wcześniej tylne lusterko służyło tylko do poprawiania fryzu, bo domyślne zastosowanie nie miało sensu.

Wciąż jest porysowana - nie czarujmy się, trudno usunąć rysy z tego typu materiału, ale z rysami trzeba się chyba pogodzić.

Ekhangel, co to za Tempo? Podeślij s.v.p. jakiegoś linka, muszę poprzecierać tylną szybkę.

Opublikowano
Tempo najprostsza pasta polerska do lakieru, to koszt 7-8zł zakupisz go w sklepie z farbami i kosmetykami do aut :)
http://obrazki.elektroda.pl/5027143500_1344194822.jpg
Opublikowano
Mnie też się przyda polerka tylnej szyby. To dobra wiadomość że można to zrobić za parę zł a nie koniecznie wydawać kasę na meguiarsy ;-)
Kupię kierunek biały, lewy do Z3
Opublikowano

W zasadzie u mnie priorytetem nie było usuwanie rys, a starcie nagromadzonego brudu, który przez lata nieczyszczenia szyby krytycznie obniżył widoczność. Chwalę tu sobie Tempo, bo jednym przetarciem na mikrofibrze ściągał wszystko jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki. Wiele innych preparatów o podobnej konsystencji robiłoby zapewne to samo. Ale, jak mówiłem, trudno powiedzieć, żeby zostały usunięte jakieś rysy.

Jeśli więc wasza szyba jest czysta, a tylko zarysowana (jak moja - co nie przeszkadza mi aż tak bardzo) - nie polecam Tempa, bo nic nie da. Ten Autosol powyżej wygląda obiecująco - może ktoś opisze jego działanie, po zakupie?

Na zroadster.net polecają jeszcze Autoglym SRP - środek tak naprawdę do lakieru, ale wg nich usuwa też niektóre rysy. U nas łatwo dostępny i popularny wśród detailerów, więc może ktoś by miał, i mógł sprawdzić.

http://i852.photobucket.com/albums/ab83/gazhyde/BMW%20Z3/rearscreen_during.jpg

To nie jest zdjęcie mojego auta, ale tak właśnie wyglądała moja szyba - po prawej widać zabrudzenia, a po lewej - obszar wypolerowany w moim przypadku Tempem. Różnica kosmiczna.